Ενώ οι μολύνσεις και οι θάνατοι αποδιδόμενοι στον Νέο Κορονοϊό 2019 μειώθηκαν απότομα στις περισσότερες χώρες από τις αρχές του 2021, χώρες με μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού έχουν δει πολύ πιο αργές μειώσεις ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και αύξηση στις λοιμώξεις και τους θανάτους.

Διακριτά παραδείγματα είναι το Ισραήλ, το Γιβραλτάρ, οι Σεϋχέλλες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μπαχρέιν, η Σερβία, η Χιλή, η Μάλτα και το Μονακό.

Το διάγραμμα που προβληματίζει

Στο σωρευτικό διάγραμμα παρακάτω, οι καμπύλες που αποτυπώνουν τους σωρευτικούς, επιβεβαιωμένους θανάτους αποδιδόμενους στην COVID-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων θα έπρεπε να σταματήσουν να ανεβαίνουν. Καταγράφεται το ακριβώς αντίθετο.

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτός ο συσχετισμός είναι απλώς συμπτωματικός. Στη χειρότερη περίπτωση, τα εμβόλια μπορεί, θεωρητικά, να έχουν σχέση με αυτό.

Υπάρχει όμως μια τρίτη πιθανή εξήγηση: η διαδικασία μαζικού εμβολιασμού – με εκατομμύρια ανθρώπους υψηλού κινδύνου να επισκέπτονται κέντρα εμβολιασμού ή να επισκέπτονται κινητές ομάδες εμβολιασμού, π.χ. σε γηροκομεία – μπορεί να επιταχύνει τις λοιμώξεις, και τελικά τους θανάτους, σε ομάδες υψηλού κινδύνου, προτού καταστεί αποτελεσματική η πλήρης h προστασία του εμβολίου.

Η προφανής λύση για τη μείωση αυτού του κινδύνου είναι η τοποθέτηση ομάδων υψηλού κινδύνου σε καθεστώς αυστηρής υγειονομικής προφύλαξης, με βάση την Ιβερμεκτίνη, έως ότου εμβολιαστούν πλήρως.

Μια μεγάλη μελέτη στην Ινδία με 3.500 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διαπίστωσε ότι μόλις δύο δόσεις Ivermectin μείωσαν τον κίνδυνο μόλυνσης για περίοδο ενός μήνα κατά 83%. Αυτό επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα μιας προηγούμενης μελέτης στην Αργεντινή, η οποία διαπίστωσε ότι μια εβδομαδιαία δόση Ιβερμεκτίνης μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον Νέο Κορονοϊό 2019 κατά 100% σε 1.200 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Αλλά προφανώς, οι περισσότερες δυτικές υγειονομικές αρχές θέλουν να αποτρέψουν με κάθε κόστος αυτό το μέτρο προστασίας, ίσως φοβούμενοι ότι ενδέχεται να γιγαντωθεί η αμφισβήτηση της εκστρατείας εμβολιασμού του πληθυσμού. Ίσως πάλι αυτό να είναι απλώς ανεπιθύμητο από τις γιγάντιες φαρμακευτικές εταιρείες που πουλούν τα εμβόλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-02-16 20:31:16.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.