Δημιουργήσαμε την εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ, με την φιλοδοξία να προσφέρει σοβαρή ενημέρωση και αναλύσεις εις βάθος, επιτρέποντας να εκφραστούν φωνές από τα πιο αξιόλογα ρεύματα αντιλήψεων και πρακτικής, που διαμορφώνουν την σημερινή μας ελληνική ταυτότητα στην πατρίδα και την διασπορά.

Φιλοδοξούμε ο λόγος της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ να είναι αντιπροσωπευτικός και καλυπτικός. Αφενός, θέτουμε δύσκολα, αποσιωπούμενα ή παραγνωρισμένα ερωτήματα, με τρόπο συνεπή και διεξοδικό, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ψύχραιμης και παραγωγικής κριτικής σκέψης. Αφ’ ετέρου, οικοδομούμε καλόπιστες γέφυρες επικοινωνίας με τους πολίτες των γειτονικών μας χωρών, προσφέροντας πλούσιο υλικό για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Εξίσου καθοριστικό στοιχείο της προσπάθειάς μας είναι η άρθρωση ενός ενημερωτικού παραδείγματος, που να αναδεικνύει την αξία του τόπου για την βιώσιμη προκοπή της πατρίδας μας: επενδύσαμε σε ένα δίκτυο μόνιμων ανταποκριτών απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας – και αναδεικνύουμε τα τοπικά διαφέροντα. Τέλος, εξασφαλίσαμε για τους αναγνώστες μας αδέσμευτες και φρέσκιες ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Νέα Υόρκη, οικοδομώντας παράλληλα εμβληματικές συνεργασίες με διακεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Ευρωπαική Ένωση και τον κόσμο, στον οποίο πια κτυπά η καρδιά του Ελληνισμού.

Στον ενημερωτικό μας ιστότοπο, φιλοξενούμε υλικό αναφοράς, με την υπογραφή συντακτών κύρους, καθώς και νέων αρθρογράφων, που κομίζουν στον δημόσιο διάλογο μια ποικιλία αναδυόμενων στοχαστικών προσεγγίσεων, με κοινό παρονομαστή την επιδίωξη υψηλής εκφραστικής ποιότητας, την αξιοποίηση της επιστημονικής σκευής και την αδιαπραγμάτευτη πρωτοτυπία των κειμένων τους.

Ο οπτικός συντελεστής του ιστοτόπου μας ανακαλεί τις επιδραστικότερες τεχνικές έντυπης ενημέρωσης σε ένα λιτό και χρηστικό ψηφιακό περιβάλλον, χωρίς επιθετικότητα στην όραση ή την διάθεση του αναγνώστη. Πασχίσαμε για την διαμόρφωση μιας διακριτής οπτικής ταυτότητας, που να αξιοποιεί φωτογραφίες με αφηγηματικό βάθος και καλαίσθητες γραφιστικές δημιουργίες αποκλειστικά για την εφημερίδα μας.

Ο λόγος της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ είναι εγγενώς εθνικός και πολιτικός: επιδιώκει να ενδυναμώσει την κοινότητα μεταξύ μας και να συμβάλει στην ενεργό υπεράσπιση της δημοκρατίας στην έκφραση. Η εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ σέβεται τα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ευθύνη που τους αναλογεί από το Σύνταγμα, αλλά δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει προτιμησιακά κανένα από αυτά.

Ελπίζουμε οι αναγνώστες να αποτιμήσουν την συνολική μας συνεισφορά ως αποτέλεσμα μιας άσκησης αξιοπρέπειας και αυτονομίας.

Originally posted 2019-08-19 22:04:03.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.