Η υποστήριξη του Τζωρτζ Σόρος στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν αυτήν την φορά θηριώδης. Έριξε στην αγορά εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια, για να δει τον διαλεχτό της “Καμπάλ” του να εκτοπίζει από τον Λευκό Οίκο τον φυσικό τους θηρευτή Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γιος του Τζωρτζ Σόρος, Αλέξανδρος, έριξε δημοσίως την τροχιοδεικτική βολή, φωτογραφιζόμενος με την υποψήφια Αντι-Πρόεδρο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις.

Καρότο, τα εκατομμύρια και μαστίγιο, ο κορονοϊός

Η κορυφαία Επιτροπή Πολιτικής Δράσης (PAC) του Δημοκρατικού Κόμματος ξεκίνησε να χτυπάει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ με αφορμή την πανδημία του κορονοϊου, χρησιμοποιώντας εκατομμύρια από δωρεές του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος. Μείζονα ερωτήματα γεννιούνται τόσο στην συνείδηση των Αμερικανών, όσο και διεθνώς, για την εκμετάλλευση της παγκόσμιας μόλυνσης από τους ορκισμένους και πανίσχυρους εχθρούς του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ένα από τα PAC (επιτροπές που συλλέγουν δωρεές για πολιτική καμπάνια) δαπάνησε 6 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2020 για διαφημίσεις που επικρίνουν τον Πρόεδρο Τραμπ για την αντίδρασή του στην πανδημία του κορονοϊού. Οι διαφημίσεις προβάλλονται στη Φλόριντα, το Μίτσιγκαν, την Πενσυλβανία και το Ουισκόνσιν. Το PAC έλαβε 3 εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές από το PAC του Σόρος στις 21 Φεβρουαρίου. Η επταψήφια δωρεά του Σόρος αντιπροσωπεύει το 77% των 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων που δημοσιοποίησε αυτό το PAC τον περασμένο μήνα.

Οι κυριότεροι δωρητές των Δημοκρατικών έχουν πλημμυρίσει ειδικά τις Μεσο-Δυτικές Πολιτείες με μετρητά για εκστρατείες κατά του Trump. Για παράδειγμα, το Priorities USA θα δαπανήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια κατά του Trump σε πολιτείες όπως το Μίτσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Το PAC έχει εξασφαλίσει 27 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο του 2019. Ο μεγαλύτερος δωρητής του είναι ο διαχειριστής hedge fund δισεκατομμυριούχος Donald Sussman, ο οποίος έδωσε στον όμιλο 8 εκατομμύρια. Ο Soros είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός του ομίλου με 5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Priorities USA δεν είναι η μόνη ομάδα που χρησιμοποιεί την πανδημία του κορονoϊού για να επιτεθεί στον Τραμπ. Το PACRONYM, ένα super-PAC που συνδέεται με την ΜΚΟ ACRONYM, ξεκίνησε μια παρομοίως πολυέξοδη εκστρατεία.

Το PACRONYM ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 5 εκατομμύρια δολάρια για ψηφιακή διαφήμιση κατά του του Trump. Το χορό έσυρε ο Μπάιντεν (τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Ομπάμα), επιτιθέμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για “αποτυχία προγραμματισμού και προετοιμασίας” για τον κορονοϊό.

Το PACRONYM έλαβε 250.000 δολάρια από το PAC του Σόρος. Ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Στίβεν Σπίλμπεργκ και η σύζυγός του Κέιτ Καψό πρόσθεσαν 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τον μαέστρο σε όλη αυτή την επίμονη και πολυέξοδη πολιτική αντίδραση κάνει η “Συμμαχία για τη Δημοκρατία”, μια μυστική λέσχη εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων δωρητών που συνίδρυσε ο Τζωρτζ Σόρος. Τα εσωτερικά έγγραφα του ομίλου παρουσίασαν σχέδιο δαπανών ύψους 275 εκατ. δολαρίων για τον κύκλο του 2020.


IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2020-04-01 23:01:47.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.