Ο κύριος Μπουτάρης δεν εκφράζει παρά τους ξένους πάτρωνές του, μεταξύ των οποίων και τους Σκοπιανούς. Οι ανόητες και προκλητικές δημόσιες τοποθετήσεις του δεν είναι τυχαίες, ούτε οι διατυπώσεις τους παρανοημένες, όπως συχνά σπεύδει να υποστηρίξει εκ των υστέρων. Όχι κύριε Μπουτάρη:

Τα Σκόπια δεν είναι ούτε λέγονται Μακεδονία

Οι Σκοπιανοί δεν είναι ούτε λέγονται Μακεδόνες

Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι για εμετό ούτε χάθηκε για τους Έλληνες

Το Αεροδρόμιο, το Πανεπιστήμιο, ο σταθμός των ΚΤΕΛ και κάθε άλλο μείζον τοπόσημο ονομάζονται και θα συνεχίσουν να ονομάζονται Μακεδονία, άσχετα αν την ιδιοκτησία τους έχουν Γερμανοί ή άλλοι φίλοι σας. Αν κάποιος αποπειραθεί να σβήσει το όνομα της Μακεδονίας από αυτά, θα τον φάει η μαύρη αράχνη.

Αν οι θέσεις του κυρίου Μπουτάρη ήταν ευρύτερα γνωστές από παλαιότερα, οι ψηφοφόροι στην Θεσσαλονίκη δεν θα τον επέλεγαν για Δήμαρχο. Σήμερα, ελάχιστοι από όσους έκαναν το λάθος και τον ψήφισαν θέλουν να τον βλέπουν: “Κύριε Μπουτάρη, είναι ώρα να φύγετε”.

Αν θέλει να είναι αρεστός στους Σκοπιανούς και αν θέλει να κάνει καριέρα προς το συμφέρον των Σκοπίων, ας πάει να γίνει Δήμαρχος εκεί.

 

Originally posted 2018-02-13 10:54:27.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.