Βομβαρδισμός δηλώσεων επίσημων πολιτικών προσώπων για την ομαλή επιστροφή στη κανονικότητα και τους όρους που θα απαρτίζουν τον νέο τρόπο ζωής μας.
Νέες πολιτικές εφαρμογές από επιχειρήσεις εστίασης και τροφοδοσίας, εμπορικά κέντρα και αεροπορικές εταιρίες που προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.
Πληθώρα άρθρων στο διαδίκτυο και σε διάφορα blogs, τα οποία προσπαθούν διαρκώς και αναπαράγουν ανελέητα το κλίμα μιας νέας κανονικότητας που ξεκινάει την μετά κορονοϊό εποχή προετοιμάζοντας τους ανθρώπους σε ιδεολογικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Όποιος ανατρέξει σε ένα οποιοδήποτε blog, από αυτό που ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την αγορά προϊόντων μέχρι αυτό που ειδικεύεται στον τουρισμό και τα γεωπολιτικά θα βρει εκτενής αρθρογραφία που μαρτυρεί την αποδοχή της όλης κατάστασης, την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και την προετοιμασία για την ομαλή ένταξη των κοινωνιών στη μετά κορονοϊό εποχή.

Πραγματικά, δεν γνωρίζω πόσο έχουν επηρεαστεί συναισθηματικά και ψυχολογικά οι bloggers ή κατά πόσο χρηματίζονται για να αναπαράγουν κάθε άρθρο που δημοσιεύεται στο εξωτερικό και εισάγεται στην Ελλάδα με σκοπό την αγόγγυστη αποδοχή της ελληνικής κοινής γνώμης και την πλήρη ένταξη του ελληνικού λαού σε έναν κόσμο γεμάτο αποστάσεις και προφυλάξεις, καχυποψία και ανασφάλεια.

Το θέμα δεν είναι απλά ποια θα είναι η νέα κανονικότητα που μας ετοιμάζουν οι ‘’ειδικοί’ και οι ‘’επιστήμονες’’. Αλλά το τι θεωρούσαμε εμείς κανονικότητα πριν τον κορονοϊό και τώρα ‘’θρηνούμε’’ ήδη την χαμένη μας κανονικότητα.

Αναμφισβήτητα ο κορονοϊός θα φέρει αλλαγές σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και κοινωνικές και ψυχολογικές σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

Αλλαγές προσπαθούν να μας πείσουν οι αρθρογράφοι θα έχουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις οικογενειακές και στις κοινωνικές. Μόνο για τις σεξουαλικές δεν μας έχουν παραδώσει κάποιο μάθημα ακόμη αλλά αν κρίνω από τις κοινωνικές, οι οποίες προηγούνται των σεξουαλικών και ερωτικών σχέσεων, υποθέτω πως το μέλλον που μας ετοιμάζουν πρόκειται να είναι και σε αυτό τον ζωτικό τομέα της ανθρώπινης ύπαρξης, δυσοίωνο και αποκαρδιωτικό. Μάλλον θα παίξει κι εκεί πολύ chatting, sexting και εικονική συνεύρεση!

Πολλές επιχειρήσεις μικρής ή μεσαίας εμβέλειας δεν θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους μετά από δίμηνη αναστολή ή ακολουθώντας τα νέα παράλογα υγειονομικά μέτρα. Τα πρώτα θύματα θα είναι οι καφετέριες, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα υπόλοιπα μαγαζιά εστίασης που αποτελούσαν οικογενειακές και ιδιωτικές επιχειρήσεις κερδίζοντας τα προς το ζην και απασχολώντας δεκάδες εργαζομένους. Παρά τον οικονομικό πόλεμο από την Ε.Ε. και τις μνημονιακές κυβερνήσεις με τον βαρύ φόρο ‘’οθωμανικού’’ τύπου στο 24% είχαν καταφέρει να επιβιώσουν και να κρατήσουν ακόμη ζωντανή την μικρομεσαία τάξη της Ελλάδος σε πείσμα Ευρωπαίων και τραπεζιτών.

Αναφορές έχουμε επίσης για την ένταξη των μαθητών στα σχολεία, για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τις εξορμήσεις μας στις παραλίες, για τα ταξίδια μας σε εσωτερικό και εξωτερικό προορισμό, όλα υπό έλεγχο και υπό παρακολούθηση για το καλό της ‘’δημόσιας υγείας’’.

Για το προφίλ μιας χώρας με καλή δημόσια υγεία αλλά με αβέβαια ψυχική υγεία στο μέλλον!

Απαγόρευση συναυλιών και εκδηλώσεων σε πόλεις της χώρας, διαφημιστικές καμπάνιες από την κυβέρνηση για κοινωνική αποστασιοποίηση επ’ αορίστου, μείωση μισθών και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων λόγω οικονομικής αδράνειας των μεγαλοεπιχειρήσεων και των πολυεθνικών εταιρειών, περιορισμός των πιστών και τη συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Εκκλησίας, νέα κύματα Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό μετά και το τελευταίο πλήγμα στη μοναδική πηγή κέρδους και επιβίωσης όπως ο τουρισμός και ενδεχομένως, απαγόρευση μαζικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων με αντικυβερνητικό χαρακτήρα όποτε οι αρχές το κρίνουν απαραίτητο με πρόσχημα την έξαρση του ιού.

Επομένως, η νέα κανονικότητα δεν θα θυμίζει σε τίποτα πλέον κάτι το κανονικό!

Τι ήταν όμως πριν κανονικότητα για να θεωρηθεί και τώρα τέτοια και να αναζητούμε την άμεση επιστροφή μας σε αυτή;

Ήταν κανονικότητα οι μισθοί πείνας και αναξιοπρέπειας;
Ήταν κανονικότητα οι απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων και τα δουλεμένα Σαββατοκύριακα;
Ήταν κανονικότητα η σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τους χρυσοκάνθαρους εκπροσώπους του κοινοβουλευτικού συστήματος;
Θεωρείται κανονικότητα η πολιτική διαφθορά και η οικονομική αστάθεια;
Θεωρούνταν κανονική η ζωή μας σε μία πόλη με εκατοντάδες λαθρομετανάστες διασπαρμένους στο κέντρο της πόλης να λούζονται το πρωί στο γρασίδι και να μαχαιρώνονται το βράδυ στα στενά;
Ήταν κανονικές οι παρελάσεις των γυαλιστερών και χυδαίων κορμιών των κίναιδων στις μεγάλες πόλεις της χώρας;
Υπάγονταν στη κανονικότητα οι ημερήσιες παραβιάσεις του Ποινικού Κώδικα από εγκληματικά στοιχεία με κλοπές, βιασμούς και δολοφονίες;
Συμπεριλαμβάνονται στη κανονικότητα οι συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις αριστερών και ακροαριστερών οργανώσεων και οι ανυπόφορες πορείες ‘’εργατοπατέρων’’ και συνδικαλιστών;
Ή μήπως είναι μέσα στα πλαίσια της κανονικότητας η τακτική φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό λόγω της δεκαετής οικονομικής κρίσης και της πολιτικής ντροπής της χώρας;

Είναι τόσα πολλά ακόμη που θα μπορούσα να γράψω και άλλα τόσα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει σαν έθνος προτού φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Προτού επιτρέψουμε στους πολιτικούς ταγούς και μορφωμένους γραβατοφορεμένους και μη να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού.

Η ουσία είναι μία:
όπως πριν 10 χρόνια τίποτα από όλα αυτά που ζούμε σήμερα δεν θα φάνταζε ως κανονικότητα και τίποτα δεν θα γινόταν αποδεκτό ως τέτοια,
όπως πριν 30 χρόνια τίποτα από αυτά που βιώσαμε τα χρόνια του μνημονίου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κανονικότητα και να γίνει αποδεκτή με αυτό τον τρόπο και όμως έγινε.

Διότι οι αρμόδιοι, οι ειδικοί και οι πολιτικοί της χώρας έχουν τον τρόπο και γνωρίζουν τον χρόνο που πρέπει να υλοποιηθεί ένα σχέδιο.

Έφεραν τα μνημόνια στον τόπο μας, υποθήκευσαν τις περιούσιες μας, κατέστρεψαν την οικονομία μας,  ξερίζωσαν κάθε θεμελιακό λίθο στο αξιακό μας σύστημα, κουβάλησαν τριτοκοσμικούς στις πόλεις και στα νησιά μας, έδιωξαν την νεολαία στο εξωτερικό, χάιδεψαν το Τούρκο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να απομυζούν τον τόπο, δολοφόνησαν χιλιάδες αγέννητα παιδιά με νόμους – εκτρώματα και έκαναν πλάτες σε δολοφονίες Ελλήνων νοικοκυραίων και οικογενειαρχών από τις ακροαριστερές μαφίες, ποδηγέτησαν τον ελληνικό λαό ξεφτιλίζοντας τον διεθνώς και τον αλλοίωσαν ιδεολογικά και ψυχολογικά εγκαθιδρύοντας ένα στείρο, ανώφελο, ψευδή και καταστροφικό διχασμό μεταξύ δεξιού και αριστερού, φιλελεύθερου και σοσιαλιστή, ‘’πατριώτη’’ και ‘’δημοκράτη’’ και τώρα ετοιμάζονται να μας παραδώσουν όλους μας ατομικά και συλλογικά στις ορέξεις του Μεγάλου Αδελφού και να γίνουμε δεδομένα στο παγκόσμιο τεχνολογικό υπερσύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Πιστεύω ακράδαντα πως αν η οικονομία δεν ήταν αρκετή για να μας κάνει να αντιδράσουμε, αν η πολιτική δεν ήταν αρκετή για να μας κάνει να αντεπιτεθούμε, αν η λαθρομετανάστευση δεν στάθηκε αρκετή για να βγούμε στους δρόμους, αν η εθνική ταπείνωση δεν ξύπνησε ακόμη τον Έλληνα από τον ύπνο του, τότε ελπίζω και εύχομαι να σταθεί αιτία και αφορμή, αυτό που έθιγε πάντα τον Έλληνα επί αρχαιοτάτων χρόνων και μόλις καταπιέζονταν με οποιοδήποτε τρόπο, ξεσπούσε άναρχα και ανεξέλεγκτα…. η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του!

‘Ισως να είναι και η τελευταία μας ευκαιρία, διότι μετά την κατάργηση της ατομικής ελευθερίας μας, ουδέν αντίδραση και ουδέν αγώνας προοιωνίζεται…

Originally posted 2020-05-22 17:56:39.