Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός ετοιμάζεται να προχωρήσει στην περικοπή δέκα χιλιάδων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της Deutsche Bank! Το νέο έρχεται στην χειρότερη δυνατή στιγμή, με τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ έναντι όλων να είναι σε έξαρση. Στόχος, η μείωση του κόστους και το συμμάζεμα της άσχημης οικονομικής κατάστασης της μεγάλης γερμανικής τράπεζας με την διεθνή εξάπλωση και το ανομολόγητο χαρτοφυλάκιο.

Σύμφωνα με το Reuters, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της παγκοσμίως θα διαμορφωθεί πολύ κάτω από τις 90.000, από 97.000 άτομα που είναι σήμερα, με το προσωπικό να μειώνεται και να αγγίζει το 25% στον τομέα της επενδυτικής στρατηγικής.

Η τράπεζα ανέφερε πως αυτή η κίνηση θα περιορίσει το κόστος της κατά 100 δισ. ευρώ ή κατά 10%, κάτι που εκτιμάται ως ιδιαίτερα αισιόδοξο, και συμπλήρωσε ότι οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν εντός του 2018.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της γερμανικής τράπεζας, καθώς οι μέτοχοι αναμένεται να πιέσουν την διοίκηση να προβεί σε εκ βάθρων ανασύνταξη του τραπεζικού ιδρύματος και τις διασποράς των δανειοδοτικών δραστηριοτήτων του με ταχύτατες ενέργειες.

Επιπλέον, η Deutsche Bank σε ανακοίνωσή της τον περασμένο μήνα, μετά την αλλαγή της διοίκησής της, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες παγκοσμίως και ότι θα στοχεύσει ξανά στην Ευρώπη και στη Γερμανία, καθώς δέχτηκε καταγγελίες επενδυτών ότι καθυστερεί το σχέδιο ανάκαμψης της.

Σύμφωνα με το Reuters, οίκοι αξιολόγησης πιέζουν την Deutsche Bank, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί από την Standard & Poor’s αν θα προβεί στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της τράπεζας, έπειτα από την απόφασή της να τεθεί υπό στενή παρακολούθηση (“credit watch”) τον Απρίλιο.

Originally posted 2018-05-24 13:20:37.