“Καταδικάζω την βεβήλωση της μαρμάρινης αναθηματικής πλάκας, που έστησε η τέως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εμπρός από το Βασιλικό Θέατρο και αναγράφει το αναληθές, παραπλανητικό και διχαστικό πως την Θεσσαλονίκη απελευθέρωσαν μαχητές του ΕΛΑΣ στις 30 Οκτωβρίου του 1944.

20190728_170453_0000.png

Η εν λόγω κατάπτυστη πλάκα είναι δημόσια και δημοτική περιουσία, ανεγέρθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και με απόφασή του θα καθαιρεθεί. Δεσμεύθηκα προσωπικώς πως θα πρωτοστατήσω στην καθαίρεσή της με νόμιμο, συντεταγμένο και συμβολικό τρόπο: και οι θερμοκέφαλοι και οι αδιάφοροι και οι λοιποί οφείλουν να επιδεικνύουν πειθαρχία – στην πόλη μας υπάρχει πια πολιτική ηγεσία με σθένος και φιλοδοξούμε να είμαστε στην πρωτοπορία της. Κάθε απόπειρα καταστροφής ή βεβήλωσης δημόσιας περιουσίας είναι καταδικαστέα”.

Ο Ιωάννης Νασιούλας, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αυτή είναι η δήλωση του Ιωάννη Νασιούλα, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” σχετικά με τις φθορές που άγνωστοι προκάλεσαν στην αναθηματική πλάκα του ψεύδους και την καθαίρεση της οποίας ζητούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης.