Την προκήρυξη θέσης για νέο επικεφαλής του Γραφείου Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού του Κράτους αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής κυρίου Νίκου Βούτση καθώς και των Αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου. Η θητεία του κυρίου Παναγιώτη Λιαργκόβα έληξε στα τέλη Νοεμβρίου και θα παραμείνει στη θέση μέχρι τον ορισμό  αντικαταστάτη.

Ο κύριος Παναγιώτης Λιαργκόβας σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ και είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Οικονομική Ανάπτυξη και στα Διεθνή Οικονομικά. Είναι συντονιστής στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους από το 2012 έως σήμερα, ενώ διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1995 έως το 1998. Είναι Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η αντικατάστασή του ήταν ζήτημα χρόνου, αφού η κυβέρνηση δήλωνε δυσαρεστημένη από τη δημοσίευση της έκθεσης του Γραφείου της Βουλής στις αρχές του Νοέμβρη, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη της οικονομίας προβλεπόταν αρκετά χαμηλότερη από το ρυθμό που δήλωνε η κυβέρνηση λίγο πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό στις 21 Νοεμβρίου. Ωστόσο και ο ίδιος ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής παραδέχθηκε πως υπήρξε λάθος στην τελευταία του έκθεση, ως προς τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων από τα επιτόκια, όμως στην απάντησή του είχε τονίσει πως η ουσία της έκθεσης δεν αλλάζει, αναφέροντας πως “Αν δεν προκύψουν μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις να απεγκλωβίσουν το κράτος από τις παγίδες του υψηλού χρέους, η βιωσιμότητά του δεν είναι εφικτή”, προσθέτοντας πως “το ζήτημα του χρέους είναι εθνικό και απαιτείται διαμόρφωση περιβάλλοντος πολιτικής και τεχνοκρατικής συναίνεσης για μία δυνατή επίλυση του προβλήματος”.

Οι έντονες αντιδράσεις των κυρίων Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Βούτση οδήγησαν στη μη ανανέωση της θητείας του και στην ανοιχτή προκήρυξη ενδιαφέροντος για τη θέση αυτή.