Ψυχές εύθραυστες γεμάτες καλοσύνη που λυγίζουν μπροστά σε κάθε προσβολή.

Ο κόσμος τους ολόκληρος κομματιάζεται μπροστά σε ένα κακόβουλο σχόλιο. Ποιοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να σε μειώσουν; Είναι ευχή ή κατάρα να υπάρχουν στη ζωή σου άνθρωποι που δεν το αξίζουν; Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης.

Ναι, φυσικά και είναι κατάρα. Είναι κατάρα όσο παραμένουν για εσένα αναγκαίοι και πολύτιμοι.

Είναι ευχή, όταν συνειδητοποιήσεις πως όλοι αυτοί σου προσφέρουν ένα υπέροχο δώρο. Μια μεγάλη αλήθεια. Το πόσο σημαντικός και σπάνιος είσαι. Αν δεν ήσουν, δεν θα υπήρχαν γύρω σου.

Δεν σου επιτρέπω λοιπόν να προσπαθείς να μ’αλλάξεις.

Δεν σου επιτρέπω να με μειώνεις.

Δεν σου επιτρέπω να μου φωνάζεις.

Δεν σου επιτρέπω να προσπαθείς να μου επιβληθείς.

Δεν σου επιτρέπω να «αδειάζεις» πάνω μου τα κόμπλεξ σου, γιατί η δική μου η ψυχή είναι καθαρή και δεν θέλω να μου τη «μολύνεις».

Σώπα λοιπόν και άκου.

Άνθρωποι σαν και εσένα με κάνουν δυνατό.

Άνθρωποι σαν εσένα είναι για μένα κενοί.

Άνθρωποι σαν εσένα μου προκαλούν οίκτο.

Άνθρωποι τοξικοί αδειάστε μου τη γωνιά, δεν έχετε θέση στη ζωή μου.

Να κοιμάσαι ευτυχισμένος.

Να εκπέμπεις αγάπη.

Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί. Χ.Λ.Μπόρχες

Originally posted 2019-07-14 20:08:39.

Written by

Ρέα ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Ρέα Καλογερογιάννη αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Νασιούλα και την Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1976 και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία, μια κωμόπολη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το 1994, τελειώνοντας το Λύκειο, φοίτησε για ένα χρόνο σε κολέγιο της Αθήνας, όπου και έδωσε εξετάσεις και εισήχθη σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Σπούδασε στο South Bank University του Λονδίνου στο τμήμα του Civil Engineering. Από το 2003 έως το 2008 διατηρούσε κατάστημα στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως μεσίτρια. Ανέκαθεν αγαπούσε την συγγραφή, από τα παιδικά της ακόμη χρόνια έγραφε στίχους και ιστορίες μυστηρίου. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται μόνο με τα βιβλία της και το μεγάλωμα των τριών παιδιών της.