Ο Ευπατρίδης πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, έκανε μια δήλωση με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με την τοποθέτηση του στα Εθνικά θέματα η οποία και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και τις περισσότερες φορές με κακοήθεια. Ας το δούμε όμως πως είναι και γιατί ειπώθηκε.

Η δήλωση έλεγε:

«Με εκπτώσεις σε θέματα Εθνικής Κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων». Οι απόψεις του – αληθινά εθνικές – μας βρίσκουν σύμφωνους. Ευχής έργο να ήταν αυτός Πρωθυπουργός αντί του Μητσοτάκη!

Είναι λίγες οι περιπτώσεις στην Ελληνική Ιστορία όπου πρωθυπουργός έχει προκαλέσει τόσο μένος στην μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γνωστό σύνθημα, συχνά ιαχεί σε όλη την Ελλάδα. Αν κοιτάξει κανείς στο παρελθόν, τέτοιο μένος προκάλεσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην δεκαετία του 1910 και μετά πάλι του 1930, ο Γ. Αθανασιάδης – Νόβας που στιγματίστηκε ως ο πρώτος «Πρωθυπουργός της Αποστασίας» και ο πατέρας Μητσοτάκης για ακριβώς τον ίδιο λόγο, ως διοργανωτής της αποστασίας του 1965.

Η κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, υπήρξε η πολιτική όλων των κυβερνήσεων από την εποχή του Σημίτη και εντεύθεν. Ο άκρατος δανεισμός που μας εγκλώβισε στην επιβεβλημένη χρεοκοπία επίσης. Σωστά ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης, το έφερε στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα με την τελευταία του συνέντευξη στην Καβάλα και στην αναφορά στο όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την Επιτροπή Διερεύνησης για το Χρέος.

Αναφορικά λοιπόν με τον κύριο Κώστα Καραμανλή, ας δούμε ορισμένα πεπραγμένα του:

Ο κύριος Αλογοσκούφης υπήρξε υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και υπεύθυνος για την διαχείριση των οικονομικών, που άνοιξαν τον δρόμο για την λαίλαπα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου.

Η μακαρίτισσα Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου, ήταν η υπουργός παιδείας του όταν το βιβλίο της Ρεπούση με τον συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης ήρθε δυσωδώς στην επιφάνεια.

Στις τραγικές πυρκαγιές του νομού Ηλείας με πάνω απο 60 νεκρούς έφταιγε ο στρατηγός άνεμος.

Στην δολοφονία Τσαλικίδη και το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Vodafone, το μαχαίρι δε μπήκε βαθιά και επήλθε η συγκάλυψη, παρόλο που ήταν ο κεντρικός ήρωας αυτών των παρακολουθήσεων.

Μπορεί να κρύβεται η Νέα Δημοκρατία πίσω από το Έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Προδοτική Συμφωνία των Σκοπίων, αλλά επέβαλε και ψήφισε όλα τα μνημόνια από το 2010 και ύστερα και μαζί σηκώθηκε και το χέρι του Κώστα Καραμανλή.

Ο κύριος Κώστας Καραμανλής, είναι ένας συμπαθής άνθρωπος και σίγουρα μπήκε στον στόχο των ξένων μυστικών υπηρεσιών με το να μπλοκάρει με βέτο τον πρώην πρόεδρο Μπους και το σχέδιο του για την επέκταση του ΝΑΤΟ, που περιελάβανε και τα Σκόπια. όπως πιο νωρίς μπήκε στον στόχο του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το νόμο για τον Βασικό Μέτοχο, ν. 3310/2005, όπου οι ντόπιοι και εξωχώριοι νταβατζήδες πολέμησαν και κατάφεραν να τον ακυρώσουν. Τότε ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ήταν ο μόνος που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να υπερασπιστεί το Ελληνικό σύνταγμα. Οι ντόπιοι πολιτικοί λακέδες και Εθνικές μαφίες δεν μαχαίρωσαν μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και αφού ξεζούμισαν με τις υπερτιμολογήσεις το Ελληνικό Δημόσιο παρέδωσαν τις εταιρείες τους σε ξένες Πολυεθνικές.

Όμως μετά τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τζέμ, του Γιώργου Παπανδρέου που μπλοκάρισε την οριοθέτηση της ΑΟΖ μας όταν συμφώνησαν Κύπρος και Αίγυπτος την δική τους ΑΟΖ και άφησε την Τουρκία να διεκδικεί της Γαλάζια της Πατρίδα, ήταν ο Κώστας Καραμανλής ήταν που έτρεξε να κάνει κουμπαριά με τον κύριο Ερτογάν.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν εκείνος που το 2019, έτρεξε πρώτος να υποστηρίξει από την Θεσσαλονίκη τον κύριο Μητσοτάκη ως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μετά τα αποτελέσματα των εκλογών τους.

Όλους τους αναρίθμητους νόμους που καταπάτησαν τα συνταγματικά, πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων και τις ελευθερίες τους σε όλο αυτή την διετία, ο Κώστας Καραμανλής ήταν εκεί να τους ψηφίσει. Όπως και σε όλες τις αποφάσεις και τις ΚΥΑ που έστειλαν τις προμήθειες των δισεκατομμυρίων έξω από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και σε απευθείας αναθέσεις.

Η δεινή διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, η χρεοκοπία της και όλα τα κακά της μοίρας της, που τα φόρτωσαν οι πολιτικοί στην πλάτη του λαού και αυτό ούτε ξεχνιέται, ούτε συγχωρείται. Χόρτασε λόγια και υψηλές πολιτικές ο Ελληνικός λαός. Νισάφι! Με #@#%% δεν βάφεις αυγά λένε στο χωριό μου.

Σίγουρα όμως θα ευχόταν κάθε Έλληνας αντί του κυρίου Μητσοτάκη στην θέση του να ήταν ο κύριος Καραμανλής.

Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης κύριος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: πάντα το λιγότερο κακό είναι καλύτερο από το μεγαλύτερο και χειρότερο του.

Written by

Αλέξανδρος Τσίγγος

Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνικός παραγωγός, λογοτέχνης, στέλεχος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης.