Εμείς είμαστε ο Θησαυρός!!!

ΤΣΕΛΙΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Δημήτρης είναι άνθρωπος έξω καρδιά , ένα μεγάλο αλλά ώριμο παιδί που απολαμβάνει να κάνει σπαγγάτο ανάμεσα στο Δάσκαλο και στο μαθητή. Η μοίρα κάνει τα δικά της καμία φορά και μας εκπλήσσει ευχάριστα! Στα παιδικά μου χρόνια έπαιζα μπάσκετ με ένα συμμαθητή μου, όπου όλο το Γυμνάσιο ήταν ερωτευμένο μαζί του,για το μπλε των ματιών του- εγώ προσωπικά ,για τις μπασκετικές του ικανότητες-,έτσι κάναμε πρώτα τη συνέντευξη με τον κ. Τσέλιο μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο αδερφός του παιδικού έρωτα του   2ου Γυμνασίου Κ.Τούμπας Θεσσαλονίκης!

Ναι Τρύφωνα ,για σένα μιλάμε 😉

Όμορφα πράγματα που σκαρώνει η ζωή..Ήπιαμε καφέ και συζητήσαμε από καρδιάς. Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που διψούσε να μου πει αφενός για το πως βγήκε από το τούνελ των δυσκολιών του και αφετέρου , ένιωθα το μεγεθυντικό φακό ή το ψηφιακό μικροσκόπιο να με κυκλώνει καθώς  ανέλυε κάθε βιωματικό μου κύτταρο ,ώστε να εξερευνήσει τι χρειάζομαι ,για να το ξεκλειδώσει, γιατί αυτό κάνει ο Δημήτρης ο Τσέλιος ξεκλειδώνει όνειρα και ανθρώπους!!! Πάμε και στη συνέντευξη!

Λ.Κ :- «Πώς ξεκίνησε όλο αυτό»;

  Δ.Τ : –Το 2000 έζησα το δικό μου οικονομικό «ΚΡΑΧ» το οποίο εισχώρησε και στην οικογένεια. Δεν ήμουν ώριμος να το αντιμετωπίσω –δεν είχα ιδέα από τη συναίσθηση της οικονομικής διαχείρισης- και το μεγαλύτερο λάθος που καταλογίζω στον εαυτό μου είναι ότι δε ζήτησα βοήθεια!

Λ.Κ : Άρα υποθέτω πέρασες δύσκολα!Η κατάθλιψη δε σηκώνει και πολλά πολλά! Χμ και είναι και το άλλο κάποιοι δεν γνωρίζουν πως να ζητήσουν βοήθεια!

Δ.Τ : Λένα μου από το 2008 μέχρι και το 2014 έκανα «budging jumbling» στην ανεργία, σε μία αλαζονική απομόνωση και απίστευτη μοναξιά.Το τέρας της κατάθλιψης ήταν έτοιμο να με καταπιεί. Δεν ήταν μόνο ότι ,για χρόνια δεν είχα πάνω από 2,00 €  στη τσέπη μου “Ένιωθα άφραγκος μέσα μου”. Έφυγα από την Aθήνα  ,γιατί μετά το οικονομικό Βατερλό ακολούθησε και το διαζύγιό μου.Έπρεπε να με ξαναβρώ!Έτσι επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη μου!Έπρεπε να το κάνω όχι  μόνο για μένα , αλλά και για την Κωνσταντίνα μου- την κόρη μου- Σαφέστατα και δεν είχα κανένα δικαίωμα να της δημιουργήσω ένα πρότυπο γονέα που τα παρατάει-!

Λ.Κ : Να υποθέσω ότι ακολούθησε το ίδιο σκληρό μοτίβο καθημερινότητας και εκεί ; Ήσουν στα χαμένα; Άυτό το γνωστό Θέλω μα δε μπορώ;

Δ.Τ : Ναι στην αρχή ήμουν όπως το περιέγραψες απολιθωμένος, όμως επειδή πάντα ψαχνόμουν σαν άνθρωπος  μία μέρα μου είπε ένας φίλος μου να πάω να παρακολουθήσω ένα τρίωρο σεμινάριο ,για «live coaching» ψυχικής ενδυνάμωσης, για αθλητές. Πήγα με τα δανεικά χρήματα δύο φίλων μου. Στο τέλος του σεμιναρίου κατάλαβα ότι υπάρχει ελπίδα!

Λ.Κ : Και τι έγινε εκεί, τι άλλαξε μέσα σου;

Δ.Τ : Η φράση ότι μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας, να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες και να βάλουμε προτεραιότητα στις αξίες μας , μέχρι αυτές να γίνουν πεποιθήσεις. Όλοι μπορούμε να το κάνουμε! Όλοι.Να ξανακτίσουμε τον εαυτό μας, και να ζήσουμε στο έπακρον τα όνειρά μας!

Λ.Κ : Τι είδες τόσο διαφορετικό , που σου άλλαξε τον καθρέπτη;

Δ.Τ :Τι είδα εκεί ε; Χμ τον εαυτό μου όπως θέλω να είναι και ότι ήμουν σε φάση που κατάλαβα ότι αυτοπαγιδεύτηκα!Φοβόμουν ότι δε θα τα καταφέρω, χωρίς καν να δοκιμάσω…Φοβόμουν τα πάντα, μα πάνω απ΄όλα το παιδί μέσα μου..είχε επιστρέψει και φοβόταν τόσο πολύ!

Με το πέρας του σεμιναρίου αμέσως κινητοποιήθηκα .Έπιασα δουλειά συγκεκριμένα δύο στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη ως μπάρμαν και ως πορτιέρης. Οι φίλοι μου μου δάνεισαν ακόμη μία φορά χρήματα, για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης στο εξωτερικό αυτή τη φορά!Και το έκαναν, για να μου δώσουν ένα κίνητρο.Είχα φτάσει στο σημείο να μη μπορώ να διαχειριστώ τις κρίσεις πανικού που με έπιαναν!

Λ.Κ: – Άρα να υποθέσω ότι μόλις συνειδητοποίησες την κατάσταση «παγίδα» σαφώς και της άλλαξες τα φώτα 🙂 ;

Δ.Τ : Ακριβώς Λένα μου της άλλαξα τα φώτα!Πήρα κάποια εργαλεία και έκανα σοβαρή δουλειά με τον εαυτό μου Κάθε μέρα ασκήσεις μπροστά στον καθρέπτη που να επαινούν το δώρο της ζωής- θα σου δείξω- Καλημέρα Δημήτρη.Είσαι τόσο τυχερός που είσαι εδώ.Που είσαι όμορφος μέσα σου!Αξίζεις Δημήτρη κοκ.Άλλαξα όλες μου τις συνήθειες.Δε το καταλάβαινα , αλλά εσωτερικά ενεργοποιήθηκε μία τεράστια αλλαγή στον τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ..Αν με ρωτούσες 5 χρόνια πριν τι είναι αυτοβελτίωση coaching θα σου λεγα δε πιστεύω σε αυτά ,γιατί δεν έχω ιδέα τι είναι! Προτεραιότητά μου ήταν να βγω από τα σκατά!Στην ουσία συστήθηκα εκ νέου με το Δημήτρη και του είπα ορθά κοφτά:-” φίλε μου από δω και μπρος θα είσαι απόλυτα ειλικρινής με σένα”!

Λ.Κ : Πότε λες συνειδητά πλέον στον εαυτό σου « Εγώ θέλω να γίνω “Coach”;

 Δ.Τ:Αμέσως μόλις σταμάτησαν οι κρίσεις πανικού και είδα τη σχισμή από το φως στο τούνελ του μυαλού. Γιατί είναι τόσο νοητικό το πλέγμα νευρώνων όσο και συναισθηματικό.

Αρχικώς μουδιάζει το μυαλό σου..Αντιλαμβάνεσαι με βραδυγνωσία τα πάντα..έπειτα αγκυλώνει η ψυχή σου. Σωματοποιείς τον πόνο πολυεπίπεδα. Είναι σαν να   σου δίνει κάποιος μία κλωτσιά τώρα -αυτή τη στιγμή που μιλάμε- κι εσύ λες «Αουτς» μετά από  δύο μέρες.Δεν έχει λογική , όταν μπαίνεις εκεί μέσα, έχει λογική στον τρόπο που θα βγεις με σύμμαχό σου όμως την καρδιά!Κέρδισα το στοίχημα με τη ζωή μου, όταν μία μέρα κατά τη διάρκεια κρίσης πανικού , λιποθύμησα από τον πόνο ,αλλά ξυπνώντας ένιωσα ότι έφευγε από πάνω μου ένα τεράστιο σάπιο κομμάτι και δεν πονούσα πλέον..Έμπαινε μέσα μου φως.Εκεί άκουσα μία γνώριμη φωνή να λέει

«Φίλε μου είσαι προορισμένος, γι’ αυτό»!

Λ.Κ : Άρα αντί να σαλτάρεις προτίμησες το “Rebirth

               

Δ.Τ : Ναι REBIRTH 

Κατέβηκα στην Αθήνα αποφασισμένος να παλέψω , για τις αλήθειες μου. Στην αρχή είχα μόνο μία πελάτισσα , αλλά πιστή! Άρχισα να κάνω ομιλίες, να λέω στον απλό κόσμο , το πως βγήκα από το κλουβί των λαθεμένων-επιλογών ψευδαισθήσεών μου, πως επανασυνδέθηκα με το παιδί μέσα μου. Δουλεύω πάρα πολύ το δίπολο πόνος και ευχαρίστηση. Δημιουργώ δυνατό τεχνητό πόνο , ώστε να υπάρξει αντίσταση στην ίδια την ύπαρξη.Έτσι βλέπεις εάν πας με τη ροή!Οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι στα πράγματα και προσαρμοστικοί ,για να δίνουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να εξελίσσεται.Δε μπορώ να σταματήσω το σύμπαν!Αποδέχτηκα τον εαυτό μου και προχώρησα ευτυχισμένος και δυνατός , σ’όλα αυτά που ήθελα να κάνω. Έτσι πολύ απλά ο ένας έφερε τον άλλον και άρχισαν οι συμμαχίες.. με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και με την ομάδα θετικής συνέργειας τους” hopeakolics” με ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα , όπως η μητέρα μου , ήξερε ότι θα έχω σοβαρή ανέλιξη.

 

Λ.Κ :- Οι κακεντρεχείς σε πίστεψαν ή το γνωστό σε όλους..” Σιγά τα λάχανα τι έκανε τόσο δα σπουδαίο αυτός”; Πώς τους αντιμετωπίζεις;

Δ.Τ : Οι «εχθροί» οι λεγόμενοι «τσαρλατάνοι της ψυχής» με αμφισβήτησαν .Πολλοί είπαν ότι χρησιμοποιώ τεχνάσματα και ότι πολύ σύντομα θα πέσω!Αυτό με πείσμωσε ακόμη περισσότερο!

Πρώτα απάντησα στον εαυτό μου.Πως εάν πέσω θα πέσω όρθιος στη μάχη! Σε αυτούς αφήνω ν’ απαντήσει η πορεία μου.

Λ.Κ :- Η οποία διαφαίνεται λαμπρή..σε συγκλόνισε τόσο πολύ αυτή η εμπειρία , την οποία βίωσες, που θέλησες να την καταγράψεις . Βγήκε το βιβλίο σου “ Απόδραση από το σπήλαιο λοιπόν” , με εκδότη τον Δημήτρη Μητσόπουλο – ο οποίος έχει εκδώσει το ‘Νόμος της επιτυχίας’ του «Napoleon Hill» και το “Think and grow rich”!

Λ.Κ:- Τι ακριβώς μας λες εκεί: What is all about?

 Δ.Τ :Είναι ένας οδηγός ,για να προστατεύσω κι άλλους ανθρώπους ,ώστε να μην χάσουνε την ελπίδα.ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ..

Εμείς είμαστε ο θησαυρός!!!

Σήμερα που μιλάμε, έχουν ήδη λάβει χώρα πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή του Δημήτρη, και γι αυτό το λόγο συναντηθήκαμε εκ νέου , ώστε να ενημερώσουμε τη συνέντευξη με τα  τρέχοντα σημεία.

Λ.Κ:- Δημήτρη , τελικά πότε εξέδωσες το βιβλίο;

Δ.Τ: – Είχα οριοθετήσει στο μυαλό μου ένα οργανόγραμμα δύο ετών και ειλικρινά τα κατάφερα! Η παρουσίαση έγινε στα γενέθλια της Κωνσταντίνας –της κόρης μου !Έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και χαίρομαι ιδιαίτερα,γιατί ο κόσμος το έχει αγαπήσει. Είναι πραγματικό εργαλείο επαναπροσδιορισμού!

Λ.Κ: – Τι σε κέρδισε αληθινά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής;

Δ.Τ:- Λένα οι άνθρωποι !Οι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων που ταυτίστηκαν οι ίδιοι τόσο πολύ με το βιβλίο ..Έχει ο ένας κομμάτια του άλλου πια! Άξιζε η αναμονή, οι δυσκολίες, ώστε να φτάσει στα χέρια των ψυχών εκείνων που είναι έτοιμες ,για το άλμα!

Λ.Κ: – Αυτό το διάστημα τι “project” τρέχεις;

Δ.Τ.:- Την ηγεσία σε new age between 16-24 ηλικιακά. Θέλω να δουλέψω με νέο κόσμο. Να μάθω από τα παιδιά!Επίσης κάνω εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα !Αυτό που πετύχαμε με τους υπέροχους συνεργάτες μου είναι η συνεργασία με τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, ώστε και οι πολίτες να ενεργοποιηθούν!

 

Λ.Κ:- Ποιο είναι το όραμά σου;

Δ.Τ:- Το όραμά μου παραμένει αναλλοίωτο, όπως τότε που ξεκίνησα!Έχει γίνει σκοπός της ζωής μου να δείξω στους ανθρώπους πως μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τον εαυτό τους και να ανακαλύψουν την εσωτερική τους δύναμη και φυσικά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους!

Λ.Κ: – Έτσι όπως μου τα λες ..Είσαι μάλλον στο σωστό δρόμο!

Δ.Τ: Ναι, είμαι! Το ακούω καθημερινά από την εσωτερική μου φωνή.. Πολλές φορές της έκανα τη χάρη ν’ αφεθώ και τα πάμε καλά οι δύο μας. Μου το λέει καθημερινά.»

-“ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΠΡΟΧΩΡΑ”!!!

Γενικά νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και δικαιωμένος !Γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολος ο αγώνας , πέραν εμού και της μητέρας μου! Όμως αυτή η δουλειά , έχει και τις πολύ δυνατές της στιγμές! Θυμάμαι έναν πατέρα μία φορά που κινδύνευε να χάσει το παιδί του από ουσίες, κι όμως το άφησε ελεύθερο και απήλαυσε τις δικές της αντιλήψεις! Ο πατέρας μ’ αγκάλιασε, και μου φώναζε::- Έσωσες το παιδί μου!!! Το παιδί έσωσε τον εαυτό του απάντησα! Δούλεψε τόσο σκληρά με τον εαυτό του που ειλικρινά δε το περίμενε ούτε αυτό το ίδιο!

Λ.Κ: – Τελευταία ερώτηση και σε αποδεσμεύω! Τι σχέση έχεις με το καλάμι;

Δ.Τ : Με το καλάμι καμία! Προσπαθώ να επεξεργάζομαι και να εργάζομαι επάνω στη δημιουργία της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μου !Σταμάτησα να τρώω κρέας και αθλούμαι συχνά! Όποιος με ξέρει καλά , γνωρίζει πολύ καλά- όπως κι εσύ- ότι δε μου αρέσει η έπαρση,  απολαμβάνω να είμαι αθόρυβος.

 

ΛΚ :-Δημήτρη μου θέλω 5 λέξεις, για την παρακαταθήκη ονείρου!

 

  • ΓΝΩΣΗ
  • ΔΡΑΣΗ
  • ΚΙΝΗΤΡΟ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αυτός ήταν ο Δημήτρης ο Τσέλιος και η δική του διαδρομή..

Και κάπως έτσι πέρασα ένα υπέροχο τρίωρο με τον Mr. Mental Power

Ευχαριστώ σε Δημήτρη, για την αγκαλιά εντός! Σε λίγες ώρες έχεις τη γιορτή σου! Επιλέξαμε να βγει σήμερα η συνέντευξη, ώστε να σου ευχηθούμε «χρόνια πολλά»  και να συνεχίσεις να μας εμπνέεις!

Να πούμε επίσης  ότι την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 θα βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη  στο Mediterranean cosmos στο biscotto.workshop , για να παρουσιάσεις στις 20:15   το

IQ vs EQ. Την αρχέγονη κόντρα ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα! Καλή επιτυχία να πούμε με τη σειρά μας που την έχεις σίγουρη !!!

 

Με αγάπη

Λένα