Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα φτάνουν στο έσχατο κατάντημα της εκχώρησης της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας της Μακεδονίας στο κίβδηλο Βαλκανικό κατασκεύασμα των κομιτατζήδων και του Τίτο έναντι της εξασφάλισης μερικών παραπάνω μηνών στα βουλευτικά έδρανα και τους υπουργικούς θώκους (κι ο Θεός ξέρει τι άλλο, γιατί πολλά ακούγονται), ο ελληνικός λαός έχει δείξει τον καλύτερο εαυτό του. Η διαφορά της σύγκρισης μεταξύ του λαού και των πολιτικών αντιπροσώπων του είναι χαώδης και ειδοποιός, άρα διατρανώνει το μήνυμα ότι αγώνας αυτός αξίζει να συνεχιστεί ό,τι κι αν γίνει.

pano1

Σφυροκοπημένος ακατάπαυστα επί σειρά ετών από τις παράλογες πολιτικές της οικονομικής αφαίμαξης που επιβάλλουν τα μνημόνια, θλιβερό θύμα της αδήριτης ανάγκης της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης για την δημιουργία αποικιών χρέους προς διάσωση των σάπιων τραπεζών και του σαθρού χρηματοοικονομικού συστήματός της, προδομένος από ένα πολιτικό σύστημα που νοιάζεται μόνο για το προσωπικό του όφελος και από δημαγωγούς που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι «η εσχάτη πλάνη χείρον της πρώτης εστί» και εξαναγκασμένος να εγκαταλείπει τα πάτρια εδάφη και να ξενιτεύεται, σχεδόν κυνηγημένος από ένα κράτος που όλο απαιτεί και τίποτα δεν δίνει, καθ’ ην στιγμή κρατικοδίαιτα ΜΚΟ δρουν ανεξέλεγκτα εις τύπον και τόπον του κράτους, ο μέσος Έλλην πολίτης βρήκε το σθένος να βάλει στην άκρη την προσωπική του καθημερινή δοκιμασία και τα προβλήματα που τον συνθλίβουν και να βροντοφωνάξει υπέρ της Μακεδονίας μας. Παρά την καταστροφή που μας τριγυρίζει όπως οι καρχαρίες το θήραμά τους, ανακαλύψαμε και πάλι αυτό το ανίκητο «κοινό των Ελλήνων» και θέσαμε τις συλλογικές μας ανάγκες πάνω από τις προσωπικές μας!

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την λαϊκή βούληση και τους εθνικούς κινδύνους

Η πορεία των δυναμικών συλλαλητηρίων που ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο, εξαπλώθηκε στην Διασπορά, συνεχίστηκε στο Πισοδέρι και στην ΔΕΘ όπου τα πραγματικά «δημοκρατικά»(sic) φρονήματα του πρωθυπουργού και των υπουργών του αποκαλύφθηκαν μέσα από τα καπνογόνα και τις ξυλιές που έριχναν οι ΜΑΤατζήδες σε γέροντες και γυναικόπαιδα, συνεχίστηκε στα σχολεία και ενέπνευσε τους νέους, τώρα φθάνει στο μέγιστο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμαστεί, με την σύμπραξη των πολιτικών «Εφιαλτών» (επειδή μόνη της δεν μπορεί), να ψηφίσει το προσύμφωνο των Πρεσπών.

Μέσα από εύστοχες και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το προσύμφωνο αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την Ελλάδα, ανοίγει την κερκόπορτα στις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας με τις ευλογίες πλέον της κυβέρνησης των Αθηνών και, ήδη, από τώρα δεν τηρείται καν ως πρόσχημα από τους Σκοπιανούς, που δεν έκρυψαν τις βαθύτερες υποχθόνιες βλέψεις τους ούτε για μισό λεπτό. Ακόμη και κατά την κρίσιμη ενδιάμεση περίοδο πριν την επικύρωση, ο κ. Ζάεφ δεν έχανε στιγμή να τρίβει στα μούτρα των Ελλήνων όσα κίβδηλα και κατασκευασμένα δικαιώματα του παραχώρησε η παρούσα ελλαδική κυβέρνηση.

Η μαζική παρουσία του λαού στο – μάλλον – τελευταίο συλλαλητήριο πριν την ψήφιση του προσυμφώνου είναι απαραίτητη όχι μόνο για να αποδειχθεί η ξεκάθαρη διαφωνία της κοινωνίας με τις αυθαίρετες πράξεις των «αντιπροσώπων» της, αλλά και για να δημιουργηθούν οι βάσεις για την καταγγελία του προσυμφώνου και την ακύρωσή του, σε περίπτωση που οι εφιάλτες προχωρήσουν στο καταστρεπτικό έργο τους, όταν την επαύριο της εθνικής μειοδοσίας προκύψουν πατριωτικοί (ακομμάτιστοι) σχηματισμοί ανά την επικράτεια.

Η αγώνας συνεχίζεται

Η μάχη θα δοθεί και σε τοπικό επίπεδο, με υποψήφιους δημάρχους σαν τον Γιάννη Νασιούλα που θα αρνηθεί να εφαρμόσει την προδοτική συμφωνία, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, όταν οι κρατικοί θεσμοί επαναλειτουργήσουν.

Η μάχη θα δοθεί και στο ανώτατο επίπεδο, όπου θα τεθεί ενώπιον των ευθυνών του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εάν επικυρώσει έναν νόμο που αντιτίθεται τόσο προκλητικά με την βούληση του ελληνικού λαού.

Η δυνατότητα της Μακεδονίας να μας σώσει εάν τρέξουμε να την σώσουμε, όπως προέβλεπε ο μεγάλος διπλωμάτης Ίων Δραγούμης εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα. Εξάλλου, οι Έλληνες πάντα αρίστευαν όποτε ήρθαν αντιμέτωποι με τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Προς τα παρών, μαζί με την μαζική προσέλευσή μας στο συλλαλητήριο, υπογράφουμε την παρακάτω αίτηση για δημοψήφισμα, για να τεκμηριωθούν και γραπτώς οι θέσεις μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βγούμε από το λούκι που μας έριξαν ο θλιβερός εσμός του Τσίπρα και των προθύμων που του επιτρέπουν να ασχημονεί εις βάρος του Ελληνισμού.

Για περισσότερες πληφορορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:  https://dimopsifismatora.wordpress.com/

Υπογράφετε εδώ: https://www.gopetition.com/petitions/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD.html

 

Written by

Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ

Ο Χριστόφορος Τριπουλάς είναι πανεπιστημιακός και διδάσκει μαθήματα ρητορικής και διαπροσωπικής επικοινωνίας. Ασχολείται με την μετάφραση και την επιφυλλιδογραφία και είναι συντάκτης στην εφημερίδα Αριστεία.