«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό». Αυτή είναι η πιο πρόσφατη θέση του Υπουργού κυρίου Πάνου Καμμένου στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του κυρίου Αλέξη Τσίπρα με τους Σκοπιανούς για το όνομα της χώρας τους.

Την εντυπωσιασιακή του στροφή επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία. Η τοποθέτησή του έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεών του στο εθνικό συνέδριο του κόμματός του, όπου και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα δεχθεί καμμία σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια περιλαμβανομένου του όρου “Μακεδονία”.

Η υπόρρητη συμφωνία μεταξύ Κοτζιά και Σκοπιανών να μην διεξαχθούν δημοψηφίσματα με την βεβαιότητα πως κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα την πρόταση των δύο κυβερνήσεων για το όνομα, δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα.

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας μένει πια μόνος, σε μια διαπραγμάτευση με τους επιβουλευόμενους το όνομα, την ταυτότητα και τα δίκαια της Ελλάδας. Ακόμα και αν εμφορείται από τις καλύτερες των πατριωτικών προθέσεων, η θέση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων δεν επιτρέπει αυτόνομη χάραξη της πολιτικής του χωρίς την συγκατάθεσή τους. Ακόμα και αν πιέζεται πέραν του επιδεχόμενου αρνήσεως από τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς, τώρα οι υπόλοιπες κρίσιμες πολιτικές παρατάξεις τον αφήνουν έρμαιο της εκβιάσιμης θέσης στην οποία περιήλθε αυτός αλλά όχι η Ελλάδα.

Την αρχή έκανε η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, που, κατόπιν ελαφράς και ιδιαιτέρως δυσάρεστης αργοπορίας, ξεδίπλωσε ένα καλά οργανωμένο συνεχές πολιτικών τοποθετήσεων και κινήσεων με υψηλό συμβολισμό, υψώνοντας οχυρό όπισθεν της εθνικής θέσης που προσωποποιείται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ήλθε η εθνικά υπεύθυνη θέση της Εκκλησίας: “αν στο Μνημόνιο έκαναν κάποιοι ό,τι ήθελαν, με την Μακεδονία θα μας βρείτε απέναντί σας…”. Κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις, ανυπόφορη ένταση από τους βουλευτές και το φάσμα της κοινοβουλευτικής ανταρσίας και διάλυσης των ΑΝΕΛ οδήγησαν τον απομονωμένο κύριο Πάνο Καμμένο να υιοθετήσει μια θέση που τινάζει στον αέρα τα σχέδια των Αμερικανών, που τόσο αγαπάει και θαυμάζει.

Η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Κώστα Καραμανλή με την διαρροή της θέσης του “Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος”, στην εφημερίδα REAL News, έδωσε το σήμα της ολικής αναδίπλωσης για τον κύριο Καμμένο.

Το Σκοπιανό θα λυθεί, όταν οι μεγάλοι πάτρωνες των Σκοπίων επιτρέψουν την ονοματοδοσία τους χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του. Ως τότε, θα έχουμε ένα εθνικό θέμα ανοικτό.

Οι Έλληνες δεν εκβιάζονται.