putin coronavirus team

Ο Δρ Peter Chumakov του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας του Engelhardt και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ισχυρίζεται ότι ο στόχος των επιστημόνων του Wuhan στη δημιουργία του κορονοϊού δεν ήταν κακόβουλος – αντίθετα, προσπαθούσαν να μελετήσουν την παθογένεια του ιού.

«Στην Κίνα, οι επιστήμονες στο Εργαστήριο Wuhan συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη διαφόρων παραλλαγών κορανοϊού για πάνω από δέκα χρόνια», είπε. “Επιπλέον, το έκαναν αυτό, υποθέτουμε, χωρίς σκοπό να δημιουργήσουν παθογόνες παραλλαγές, αλλά να μελετήσουν την παθογονικότητά τους.”

Ο διάσημος μικροβιολόγος ισχυρίζεται ότι το εργαστήριο Wuhan «έκανε εντελώς τρελά πράγματα» με τον κορονοϊό.

«Έκαναν εντελώς τρελά πράγματα, κατά τη γνώμη μου», είπε, προσθέτοντας «Για παράδειγμα, προσθήκες στο γονιδίωμα, που έδωσαν στον ιό τη δυνατότητα να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Τώρα όλα αυτά έχουν αναλυθεί”.

«Η εικόνα της πιθανής δημιουργίας του τρέχοντος κορονοϊού αναδύεται μέρα με την ημέρα».

Είπε στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets: «Υπάρχουν πολλά ένθετα, δηλαδή υποκαταστάσεις της φυσικής αλληλουχίας του γονιδιώματος, που του έδωσαν ιδιαίτερες ιδιότητες.

“Είναι ενδιαφέρον ότι οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί που συνεργάστηκαν μαζί τους δημοσίευσαν όλα τα έργα τους στον ανοικτό (επιστημονικό) τύπο”.

“Αναρωτιέμαι ακόμη και γιατί αυτό το παρασκήνιο δημοσιοποιήθηκε στον κόσμο τόσο αργά”.

«Νομίζω ότι θα ξεκινήσει μια έρευνα, ως αποτέλεσμα της οποίας θα αναπτυχθούν νέοι κανόνες που θα ρυθμίζουν την εργασία με τα γονιδιώματα τέτοιων επικίνδυνων ιών”.

“Είναι πολύ νωρίς για να κατηγορήσεις κανέναν.”

Ο Τσουμάκοφ υποστηρίζει, όπως και ο Νομπελίστας Λυκ Μοντανιέ, ότι οι Κινέζοι επιστήμονες αναζητούσαν πιθανώς ένα εμβόλιο HIV/AIDS.

O καθηγητής εργάζεται στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Ερευνών της Ρωσίας για την Έρευνα και Ανάπτυξη Ανοσοβιολογικών Παρασκευών – ενώ ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, συμβούλεψε να μην υποθέσει κανείς ότι ο ιός ήταν ανθρωπογενής.

“Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που έχουν υποστηριχθεί και ελεγχθεί από την επιστήμη … πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο, αδύνατο, να κατηγορούμε αβάσιμα κανέναν”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Εν τω μεταξύ, h επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής-Βιολογικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Veronika Skvortsova, δήλωσε στο Channel One της Ρωσίας «Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο εύκολη. Απαιτεί μια πολύ εμπεριστατωμένη μελέτη », προσθέτοντας« Καμία από τις εκδοχές δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Μπορούμε να δούμε ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός θραυσμάτων διακρίνει αυτόν τον ιό από τον πολύ στενό συγγενή του, το SARS», πρόσθεσε η Skvortsova. «Είναι περίπου 94 τοις εκατό παρόμοιο, το υπόλοιπο είναι διαφορετικό… Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή έρευνα”.

Αγορά Βιβλίου: Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμόν της Τουρκίας (Δωρεάν Αποστολή)

Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμόν της Τουρκίας. Μιχαήλ Λ. Ροδάς. Πρώτη Έκδοση 1916. Πρόλογος στην παρούσα έκδοση: Ιωάννης Νασιούλας. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2019. Σελ. 118. ISBN: 978-618-5383-22-0

€12,72