Ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας, αναμένεται να λάβει άδεια από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται έχοντας κριθεί ένοχος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Το ηγετικό στέλεχος και δολοφόνος της τρομοκρατικής οργάνωσης αιτήθηκε διήμερη άδεια στο συμβούλιο των φυλακών επικεφαλής του οποίου ορίζεται ο αρμόδιος εισαγγελέας , όπως προβλέπεται από το νόμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, εκτός απροόπτου σήμερα ο τρομοκράτης θα δει την έξοδο από τη φυλακή. Όπως ήταν αναμενόμενο έντονες είναι οι πολίτικες αντιδράσεις ειδικότερα από την οικογένεια Μητσοτάκη, αφού ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέλαβε την ευθύνη μεταξύ άλλων και για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Με ανακοινώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη από χθες, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασαν το θυμό και την απόλυτη αντίθεση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του ΚΚΕ διαμέσου της Λιάνας Κανέλλη, η οποία έκανε λόγο για προβοκάτσια.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας γίνεται δέκτης των ευεργετημάτων του νόμου της πολιτείας, που τόσο σκληρά πολέμησε ενώ καθολη τη διάρκεια της δίκης καθώς και της εξέτισης της ποινής του, δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας. Παράλληλα εντείνεται η ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια, αφού πρόσφατα ασκήθηκε έντονη κριτική στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που οδήγησε στην έξοδο δεκάδες βαρυποινίτες, πολλοί εκ των οποίων κατηγορούνται για νέα ειδεχθή εγκλήματα όπως την πρόσφατη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού