Το ραντεβού του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κύριο Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε, ενώ διαδοχικά θα συναντηθεί με την κυρία Γεννηματά στις 12:30, με τον κύριο Κουτσούμπα στις 13:30, τον κύριο Θεοδωράκη στις 15:00 και με τον κύριο Λεβέντη στις 17:30. Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από το ίδιο το κόμμα όσο και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Αλλοι θεωρούν πως η ορθή λειτουργία του πολιτεύματος επιβάλλει την ενημέρωση όλων των κομμάτων χωρίς αποκλεισμούς, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που εκτιμούν πως με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εκτός απο το να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ουσιαστικά απελευθερώνει από την υποχρέωση για στάση ευθύνης κατά την ψηφοφορία, ενώ πιθανότατα ο αποκλεισμός να συσπειρώσει το εθνικιστικό κόμμα.

Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Τσίπρας θα προσπαθήσει να επιδιώξει πολιτική συναίνεση προκειμένου να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αποκτήσει άλλοθι στους απαράδεκτους χειρισμούς του εθνικού ζητήματος.

Ωστόσο μετά και την επαναλαμβανόμενη διατύπωση της Νέας Δημοκρατίας για διαφωνία με τους όρους που διαπραγματεύται ο κύριος Τσίπρας και την απροθυμία για συμφωνία, ακόμα και σημαντικού μέρους των ΑΝΕΛ που αποτελούν τους κυβερνητικούς εταίρους του Σύριζα, η διαπραγμάτευση αναμένεται να οδηγήσει την Κυβέρνηση σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι χωρίς επιστροφή. Εξάλλου ο όρος για συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων αλλά και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κύριος Ζάεφ, αναμένεται να δυσχεράνουν περαιτέρω την κατάσταση.

 

Originally posted 2018-01-27 12:01:58.