Αντιμέτωποι με διπλό “τσεκούρωμα” οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με το που μπήκε το 2018. Ελέω ΣΥΡΙΖΑ και του εφιαλτικού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, επαγγελματίες και βιοπαλαιστές στις πόλεις και στην ύπαιθρο θα κληθούν να καταβάλουν διπλές ασφαλιστικές εισφορές από εδώ και στο εξής. Τους ερχόμενους μήνες, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, 1.500.000 δύστυχοι Έλληνες θα πληρώσουν διπλά: Αφενός τις τρέχουσες εισφορές και αφετέρου, τις επιβαρύνσεις για την χρονιά που προηγήθηκε.

Το δυσθεώρητο 26,9% αγγίζουν οι εισφορές για την ασφάλιση. Αυτό το ποσοστό θα καταλήξει να υπολογίζεται επί του 100% του εισοδήματος που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μάλιστα αυξημένου κατά το ποσόν που έχουν πληρώσει για ασφαλιστικές εισφορές. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα πως θα πληρώνουμε κοντά 30% ασφαλιστικές εισφορές για το περίπου 120% του εισοδήματος που δηλώνουμε.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα γιατρευτεί το βαθιά άρρωστο ασφαλιστικό σύστημα. Ούτε και τρελάθηκαν οι Έλληνες για να ελπίζουν σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης. Το σύστημα υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει όλο και περισσότερο με ταινία τρόμου. Ο κύριος Τσίπρας δεν πείθει κανέναν. Θα τον θυμούνται όλοι ως ένα αιμοβόρο τελώνη των ξένων, που βάλθηκε να αγοράσει με τα δικά μας λεφτά μερικά χρόνια πολιτικής καριέρας.

Originally posted 2018-02-22 00:01:16.