Η Τανζανία απέλυσε τον επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου υγείας που ήταν υπεύθυνος για τους ελέγχους για τον κορονοϊό και διέταξε έρευνα, μια ημέρα αφότου ο Πρόεδρος Τζων Μαγκουφούλι (John Magufuli) αμφισβήτησε την ακρίβεια των δοκιμαστικών κιτ.

Ο Magufuli είπε την Κυριακή ότι τα εισαγόμενα κιτ δοκιμής ήταν ελαττωματικά καθώς είχαν επιστρέψει θετικά αποτελέσματα σε μια κατσίκα και ένα φρούτο!

Η Κυβέρνηση είχε διατάξεις τις υπηρεσίες ασφαλείας να ελέγξουν την αξιοπιστία των δοκιμαστικών κιτ που της είχαν δωρηθεί από το εξωτερικό. Είχαν λάβει τυχαία πολλά μη ανθρώπινα δείγματα, όπως από ένα φρούτο, μια αίγα και ένα πρόβατο, αλλά τους είχαν δώσει ανθρώπινα ονόματα και ηλικίες.

Αυτά τα δείγματα στη συνέχεια υποβλήθηκαν στο εργαστήριο της Τανζανίας για να τα ελέγξουν για κορονοϊό, με τους τεχνικούς του εργαστηρίου να αφήνονται σκόπιμα ανενημέρωτοι για την πραγματική προέλευσή των δειγμάτων.

Δείγματα από το φρούτο και την κατσίκα βρέθηκαν θετικά για το COVID-19, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό σήμαινε ότι είναι πιθανό ότι κάποιοι άνθρωποι δοκιμάστηκαν θετικοί όταν, στην πραγματικότητα, δεν είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Κάτι συμβαίνει. Έχω ξαναπεί πως δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι κάθε βοήθεια που μας δίδεται είναι καλή για αυτό το έθνος“, δήλωσε ο Magufuli, προσθέτοντας ότι τα κιτ πρέπει να διερευνηθούν.

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων της Αφρικής, μαζί με το Ίδρυμα Jack Ma, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του ALIBABA.COM, είχαν δωρίσει τα δοκιμαστικά κιτ…

Ο Τζακ Μα ακολούθησε τα βήματα και την μεθοδολογία του Μπιλ Γκέιτς: Το 2014, παραιτήθηκε από τον γίγαντα ALIBABA.COM και το έριξε στην… φιλανθρωπία: «Θα διδαχθώ από τον Μπιλ Γκέιτς, τον Γουώρεν Μπάφετ και πολλούς σπουδαίους φιλάνθρωπους στον κόσμο, αλλά θέλω να κάνω κάτι χρησιμοποιώντας τον δικό μου τρόπο», είπε ο Μά στο Bloomberg.

Για την ιστορία, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουώρεν Μπάφετ ίδρυσαν το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια στην “Παγκόσμια Υγεία” τις τελευταίες δεκαετίες, ακριβώς πριν έρθουν οι μέρες που ζούμε, με τον Μπιλ Γκέιτς να πρωταγωνιστεί στο εμπόριο τρόμου, εμβολίων και τεχνολογιών προσωπικής παρακολούθησης.