Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στους εκπροσώπους του τύπου και των ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) κ. Δρόσος Τσαβλής, καθώς τις προηγούμενες ώρες αντιμετώπισε μομφή του Δημάρχου Ζέρβα για το θέμα των εμβολιασμών.

Ανέγνωσε γραπτή του δήλωση, εις την οποία υπεραμύνθηκε  των ιατρικών ενεργειών και πρωτοβουλιών τις οποίες ανέλαβε και αρνήθηκε κάθε κατηγορία, που υπονοούσε η δημόσια ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα περί ηθικής.

Δήλωσε ότι «ευθύνη» έχει μόνο για το εμβολιαστικό κέντρο εις το οποίο είναι υπεύθυνος και όχι για τα υπόλοιπα που διαρρέονται.

Ανέφερε ότι πολλοί υγειονομικοί δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, παρότι ο ίδιος επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά, καθότι υπήρξε εκείνες τις ημέρες έντονη  κακοκαιρία και ήταν δύσκολη η πρόσβαση στο εμβολιαστικό κέντρο, ενώ του εξεδήλωσαν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν όταν έρθει αργότερα η σειρά τους.

Ορισμένα εμβόλια επειδή είχαν ανοιχτεί, αλλά δεν υπήρχε προσέλευση, πετάχτηκαν.

Στην ερώτηση αν εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, δήλωσε ότι δύο δικοί του άνθρωποι όντως εμβολιάστηκαν, διότι όταν εκτάκτως ειδοποιήθηκαν, είχαν την δυνατότητα να φτάσουν έγκαιρα στο εμβολιαστικό κέντρο και να μην «πεταχτούν» τα φιαλίδια του εμβολίου, που είχαν ανοίξει.

Ο Ζέρβας δεν με ήθελε εδώ και καιρό

«Η ενέργεια του Δημάρχου καταδεικνύει άγνοια για την διαδικασία εμβολιασμών, άγνοια για την πανδημία και αναλγησία για την απώλεια πολύτιμων εμβολίων. Πίσω από την απόφαση του Δημάρχου κρύβονται άλλες σκοπιμότητες».

Στο πολιτικό σκέλος, ανέφερε ότι δεν θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΔΣΘ, αλλά εάν το επιθυμεί ο Δήμαρχος θα τον αποπέμψει αυτός, κινώντας μετά τις διαδικασίες που προβλέπει ο «Κλεισθένης» για την αντικατάστασή του.

Αναφέρθηκε ότι στα δύο χρόνια, που υπηρέτησε τον Προεδρείο του Δήμου, ήταν άψογος, τηρώντας τον κανονισμό.

Ενώ δήλωσε ότι ίσως να υπήρχαν κάποια συμφέροντα στον Δήμο, που τους ενοχλούσε η παρουσία του.

Σε ερώτηση της Εφημερίδας ΑΡΙΣΤΕΙΑ, εάν ο Δήμαρχος βιάστηκε να τον αποπέμψει ή τυχόν μπορεί να είχε εσφαλμένη ή ελλειπή πληροφόρηση ο κ. Τσαβλής απέφυγε με νόημα να απαντήσει, «πετώντας» το «μπαλάκι» στον Δήμαρχο, προτρέποντας να ρωτήσουμε τον ίδιο.

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν παρέστη στην ενημέρωση μαζί του η κα. Ακριτίδου, καθότι η Δημοτική Σύμβουλος απεφάσισε να βγάλει μόνη της ανακοίνωση τύπου.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται και η αντίδραση του Δημάρχου.

Από τις δηλώσεις του Προέδρου Δρόσου Τσαβλή πρέπει να συγκρατήσουμε την ευθεία βολή του για “ασχετοσύνη” του Κωνσταντίνου Ζέρβα για την πανδημία και το υπονοούμενο πως η προβεβλημένη επιστημονικά δράση του για την αποσόβηση της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη ενόχλησε το… Δημαρχείο: ο Δρόσος Τσαβλής άφησε να εννοηθεί πως η δημοφιλία του έγινε αισθητή ως απειλή για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!