Αναφερόμενος στις δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κύριος Τζανακόπουλος απάντησε αναφέροντας πως η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets. Λίγη ώρα πριν η κυρία Μπακογιάννη είχε κατηγορήσει την Κυβέρνηση πως προσέρχεται σε διαπραγμάτευση με τη FYROM έχοντας δύο διαφορετικές θέσεις. Ο κύριος Τζανακόπουλος απαντώντας στην κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως περιμένει η κυρία Μπακογιάννη να αναφέρει αν η θέση της σημερινής ΝΔ είναι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά.

Οι ΑΝΕΛ, πάντως, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν ονομασία με τον όρο Μακεδονία, κάτι που όμως δεν υιοθετείται από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται στην πλειοψηφία τους υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, που επανέλαβε τη θέση του υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων. Παρόμοια είναι η θέση ευρύτερα του Κινήματος Αλλαγής.

Μόνο αν οι Έλληνες ενωμένοι εναντιωθούν δυναμικά στη σχεδιαζόμενη εκχώρηση του ιστορικού μας ονόματος, θα ματαιωθούν τα κρυφά σχέδια της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων.

Originally posted 2017-12-28 13:00:32.