“Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;”

Αυτά είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης. Προχθές που ξέσπασαν πάνω του οι Θεσσαλονικείς, κάποιοι συνεργάτες του παραπονιούνταν στα κανάλια πως καλλιεργείται συστηματικά κλίμα δαιμονοποίησής του και πως η επίθεση που δέχθηκε ο εξαιρετικά αμφιλεγόμενος πολιτικός της αυτοδιοίκησης ήταν προσχεδιασμένη.

Το μόνο κλίμα που καλλιεργείται είναι αυτό της αγιοποίησης του κυρίου Μπουτάρη από τα μεγάλη τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα των Αθηνών, που εκφράζουν πιστά την γραμμή των ισχυρών Ελλήνων και ξένων χρηματοδοτών τους. Κλίμα δαιμονοποίησης καλλιεργείται για την Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς που δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν.

Όσον αφορά στο αν ήταν προσχεδιασμένη ή όχι η επίθεση, νομίζω πως κανείς νουνεχής άνθρωπος δεν θα προέβαινε σε ποινικά κολάσιμες πράξεις ξεβράκωτος και μπροστά στις δεκάδες κάμερες και σε εκατοντάδες μάρτυρες. Η αφήγηση που τώρα πλέκουν οι γνώριμοι δημοσιογράφοι που σιτίζονται από το σύστημα είναι αυτή της “εγκληματικής οργάνωσης”.

Ο λόγος, οι πράξεις και οι παραλείψεις του κυρίου Μπουτάρη είναι δηλητηριώδεις, ερεθίζουν και ενοχλούν την πλατιά πλειοψηφία των συμπολιτών του στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα υποσκάπτουν το δίκαιο και τα συμφέροντα άλλων λιγότερων που υποτίθεται ότι αφορούν: των Εβραίων, των Τούρκων, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών, των εκδιδόμενων γυναικών και ανδρών. Ο λόγος οι πράξεις και παραλείψεις του κυρίου Μπουτάρη ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι διαιρετικός. Είναι μνημείο κακής δημόσιας παρουσίας.

 

Originally posted 2018-05-21 09:49:07.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.