Τα μεγάλα εγκλήματα του 20ου αιώνα απέναντι στον Ελληνισμό ήταν είτε Γερμανικής έμπνευσης και εκτέλεσης είτε Γερμανικής έμπνευσης και εκτέλεσης από ιδεολογικούς συνοδοιπόρους.

Στην Τουρκία με το πραξικόπημα και την άνοδο στην εξουσία των Νεότουρκων το 1907, στο συνέδριο τους το 1911 αποφάσισαν μία Τουρκία μόνο για τους Τούρκους και μόνο Μουσουλμανική.

Αναπόφευκτα αυτός ο χαλύβδινος οδοστρωτήρας σήμαινε την εκκαθάριση όλων των Χριστιανικών κοινοτήτων.

Αυτό που ταίριαζε στον Τουρκικό Ναζισμό των εθνοκαθάρσεων, πήγαινε γάντι στο Γερμανικό κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό. Πρώτη η Γερμανική Τράπεζα Παλαιστίνης εκτύπωσε εκατομμύρια φυλλάδια που έλεγαν “μη ψωνίζεται τίποτα από τους Γιαούρηδες, δεν έχετε ανάγκη την φιλία τους, δεν κερδίζετε τίποτα που ζείτε μαζί τους”.

Κατά δεύτερον την γνωστή μας Deutsche Bank, όπου αφού χρησιμοποίησε σαν άρμα το Ελληνικό κεφάλαιο με την δημιουργία της Τράπεζας της Ανατολής (μαζί με την Εθνική Τράπεζα) και τον Σκουλούδη. Η Ελληνική πλευρά, αφού επιτέλεσε “θεάρεστο” το έργο της, αποχώρησε από την Τράπεζα Ανατολής.

Αν λοιπόν η εκκαθάριση των Ελλήνων ήταν χρήσιμο και αναγκαίο για τους Τούρκους Ναζί. η εκκαθάριση των Ελλήνων και των Αρμένηδων σήμαινε το πέρασμα όλου του εμπορίου στους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους.

Και έτσι φτάνουμε στην σφαγή και την γενοκτονία των Ποντίων

Τι τους ζήτησαν; Να μην μιλάνε την γλώσσα τους και να απαρνηθούν το θρήσκευμα και την Εθνική τους ταυτότητα.

Κι όταν αυτοί το αρνήθηκαν

Τότε οι  πραξικοπηματίες του 1907, οι Νεότουρκοι Ταλάτ Πασά, Κεμάλ Πασά, Εμβερ Πασά, του Νουρεντίν πασά (του σφαγέα των Ελλήνων της Σμύρνης)  υπό την επίβλεψη του Γερμανού στρατάρχη Λίμαν Φον Σάντερς προχώρησαν στο έγκλημα.

Ένα έγκλημα. που ακόμα δεν έχει βρει την αναγνώριση του, γιατί έγινε με Γερμανικό σχεδιασμό και η Γερμανία του 21ου αιώνα ήθελε να βγει πεντακάθαρη από τον άθλιο Ναζιστικό της παρελθόν. Δε θέλησε να φορτωθεί και την γενοκτονία αυτή. Η σταθερή σύμμαχος της στην περιοχή, η Τουρκία δεν έπρεπε επίσης να το φορτωθεί.

Τότε, κανείς δεν κινήθηκε να υπερασπιστεί αυτά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 300.000 πόντιοι σφάχτηκαν από τους σύγχρονους ΠΡΟΚΟΠΕΝΚΟ του Αζοφ, τους σύγχρονους Τσέτες και τους Προκοπενκο νέους Τοπάλ Οσμάν .

Κι αυτό θα ήταν ένας πιο σωστός παραλληλισμός από τον Έλληνα πρωθυπουργό που συνέκρινε τους ναζί του Αζοφ με τους Μεσολογγίτες και την Μαριούπολη με το Μεσολόγγι, στην διάρκεια της ομιλίας τους στο Αμερικανικό Κογκρέσο.  

1. Ιεροσυλία να συγκρίνεις ανθρώπους που καίνε Ρωσόφωνους Ουκρανούς, πάνω στον σταυρό και τους σφάζουν με επιμέλεια 8 χρόνια με τους Έλληνες ήρωες της επανάστασης του 1821 και την έξοδο του Μεσολογγίου

2. Όπως η Τουρκία του της εποχής εκείνης ήταν οργανωμένο κράτος και τα εγκλήματα γινόταν με την έγκριση της έννομης της πολιτείας και την βοήθεια της Μεγάλης Δύναμης της εποχής της Γερμανίας, έτσι και η Ουκρανία ήταν ένα οργανωμένο κράτος που η έννομη της πολιτεία αποφάσισε το ξεκαθάρισμα των Ρωσόφωνων Ουκρανών όπου 150.000 είναι Ελληνικής καταγωγής.

3. Η Ουκρανία μέχρι το 2014 ήταν με δυό γλώσσες αναγνωρισμένες και ισότιμες. Την Ουκρανική και την Ρωσική. Όπως ο Ποντιακός Ελληνισμός θεωρείτο κίνδυνος για την Τουρκία των Νεότουρκων λογω της Ελληνικής τους συνείδησης και καταγωγής, έτσι και το Ρωσόφωνο στοιχείο ήταν επικίνδυνο λόγω της Ρωσικής του συνείδησης και καταγωγής.

3.Συγκρίσιμο στοιχείο είναι ότι όπως είχαμε τότε τις Γερμανικές εταιρείες και κεφάλαιο να εποφθαλμιούν το Ελληνικό εμπόριο και επιχειρήσεις της Τουρκίας της εποχής εκείνης, έτσι και σήμερα πίσω απο τα πραξικοπήματα του 2014 και τις κυβερνήσεις μαριονέτες στην Ουκρανία έχουμε οι εταιρείες της Αμερικής και της Γερμανίας να έχουν ορμήσει για να ιδιοποιηθούν τον απέραντο ορυκτό πλούτο που από ατυχία βρίσκεται στις περιοχές του Donbas και Lugansk. Το περιεχόμενο του laptop του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Hunter Biden τα αποκαλύπτει απροκάλυπτα.

Η ιστορία με τους παραλληλισμούς της σε απλά λόγια και γεμάτη αλήθεια. Η μικρή Ελλάδα δε πρέπει να διαπράττει Μεγάλες Ατιμίες. Ιστορικά και ηθικά όλα καταγράφονται και πάντα έρχεται η στιγμή του Μεγάλου Τιμήματος. Έχοντας χάσει το ηθικό σου πλεονέκτημα θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί για το να μείνεις αβοήθητος όταν οι Γεωπολιτικές ανακατατάξεις μας φέρουν στην Δύσκολη Στιγμή της Ιστορίας.

Originally posted 2022-05-18 15:02:00.