Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να γίνει ο εισπράκτορας των ξένων. Η 27η Απριλίου θα εγγραφεί ως ακόμα ένα μαύρο ορόσημο στην πρωθυπουργία του: ξεκινούν οι ανεξέλεγκτοι πλειστηριασμοί σπιτιών, καταστημάτων και γης με ηλεκτρονικές διαδικασίες εξπρές για χρέη προς το ένδοξο ελληνικό δημόσιο άνω των 500 ευρώ. Το μέτρο αφορά σε 1,5 εκατομμύρια οικονομικά κατεσταμμένων Ελλήνων. Χρωστούμε στις εφορίες παραπάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ξένοι τα θέλουν χθες. Αλλιώς, δεν συζητούν ούτε για μια κάποια κουτσή ρύθμιση του εθνικού χρέους, ούτε τίποτα. Ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε να τους καθησυχάσει:

-“Μην ανησυχείτε, θα τα εισπράξω”.

-“Στην αρχή δεν σε βλέπαμε πολύ ζεστό”.

-“Αυτά ήταν για ξεκάρφωμα. Δεν βλέπετε τώρα με πόση άγρια χαρά έβγαλα πρωτογενή πλεονάσματα πιο πάνω από αυτά που συμφωνήσαμε”;

-“ΟΚ, ΟΚ. Κοίτα μην μας γελάσεις. Αν τα πας και φέτος όσο καλά λες, θα σε κρατήσουμε στον αφρό”.

Η ΑΑΔΕ κάνεις τις εισπράξεις. Είναι ανεξάρτητη από την ελληνική κυβέρνηση. Όταν τελειώσει με την επικοινωνιακή πλύση εγκεφάλου ότι κυνηγάει τους μεγαλοκαρχαρίες, θα πιάσει αλύπητα και την μαρίδα: αρύθμιστα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία, κλήσεις από παράνομη στάθμευση, πρόστιμα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα και αλίμονό μας. Όμως δεν είναι μόνον τα χρέη στην ΑΑΔΕ. Είναι και 100 δισεκατομμύρια επιπλέον χρέους στις τράπεζες. Είναι που έφυγαν 600,000 άνθρωποι στο εξωτερικό για να ζήσουν. Είναι που ξέμειναν μέσα στην φυλακή του Μνημονίου μαύροι κι άραχνοι οι υπόλοιποι Έλληνες που το 70% είναι άφραγκο και ζει από μια κουτσή σύνταξη της γιαγιάς ή του παππού.

Η μπάζα του Μνημονίου είναι μια μεγάλη δουλειά. Αφού δεν επαναστάτησαν οι Έλληνες όταν τους το πάσαραν το 2010, είναι άξιοι της μοίρας τους. Τώρα, θα τους τα πάρουν όλα.

Στην Ελλάδα του Μνημονίου, θα περνάν καλά μόνον οι άνθρωποι των ξένων.

 

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.