ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναστέλλεται η μετανάστευση στις ΗΠΑ με διαταγή Τραμπ

donald trump

“Εξαιτίας της επίθεσης του Αόρατου Εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων Αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ”. Αυτά είναι τα ακριβή λόγια της ανάρτησης που έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, προκαλώντας σεισμό.

20200421 trump

Σε μια κίνηση με υψηλούς συμβολισμούς, Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει την πολιτική των τολμηρών, ξεκάθαρων και εθνικών λύσεων για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το σχέδιό του διάλυση της παγκοσμιοποίησης και αναστροφή της φτωχοποίησης των Αμερικανών έχει συνεχή και εντυπωσιακά επεισόδια.

Η υποκατάσταση εισαγωγών, η αναστροφή της φυγής των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η αλματώδης άνοδος της παραγωγής, των θέσεων εργασίας και χρηματιστηριακών αποδόσεων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης περιόδου της θητείας του. Η κρίση από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας αναμένεται να πλήξει επανορθώσιμα τις ΗΠΑ, που έχουν αποφασίσει πως “ανοίγουν άμεσα”.

Οι ΗΠΑ αναμένουν τεράστιο κύμα μετανάστευσης, όχι μόνον ανθρώπων χωρίς οικονομική δυνατότητα και προοπτικές, προερχόμενων από τις γειτονικές τους χώρες, αλλά και από υψηλά καταρτισμένους από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο: η κρίση που ακολουθεί τις πολιτικές αλόγιστου κλεισίματος της οικονομίας γεννάει ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια ανέργων νέων και μορφωμένων, που γνωρίζουν πως θα κάνουν χρόνια για να εισέλθουν σε μια λειτουργική αγορά εργασίας.

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24.38

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: