Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε, επειδή οι Γάλλοι (κοιτώντας προς την Ρωσία) φρέναραν προς το παρόν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων του νοτίου υπολοίπου της Γιουγκοσλαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τζωρτζ Σόρος και οι Γερμανοί ήδη ετοιμάζουν τον διάδοχο του Βούλγαρου στην όψη, μεγαλεμπόρου κάνναβης για “νόμιμη” χρήση: του Ζόραν του Ζάεφ.

20190728_170453_0000.png

Μαθαίνω πως επικρατέστερο σενάριο στην ομάδα Σόρος είναι να προτείνουν στον τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει μεταβατικός πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Προσωπικά, εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Το βλέπω ως μια καλή ευκαιρία να τοποθετηθεί κάπου εκτός Ελλάδος, εργαζόμενος για τον πολιτικό του πάτρωνα επί τόπου: στην κατά τους Γερμανούς “Σύγχρονη Μακεδονία“, που ο Αλέξης εργάζεται με το πολιτικό αζημίωτο ώστε να καταστεί καρδιά της Ευρωπαϊκής Βαλκανικής Ένωσης, “με ατμομηχανή την Ελλάδα”…

Δεν υφίσταται ανησυχία για την υπηκοότητα του Αλέξη που δεν είναι “Μακεδονική / Πολίτη της Βορείου Μακεδονίας”. Σύντομα ο Κυριάκος θα έχει εντάξει την Ελλάδα (ή την Βόρειο Ελλάδα) στον Ευρωπαϊκό Βαλκανικό Χώρο και έτσι όλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται αποτελεσματικά για την Νέα Εποχή.


Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2019-10-19 14:28:23.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.