Εκτελέστηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ο αρχηγός της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Αούμ Σίνρι Κύο, ο διαβόητος Ιάπωνας Σόκο Ασαχάρα.

Τον Μάρτιο του 1995, ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις σε σταθμού μετρό του Τόκυο, που οργάνωσε και εκτέλεσε ο Ασαχάρα και οι ακόλουθοί του, με νευροτοξικό αέριο Σαρίν, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: 13 νεκροί και 6,000 τραυματίες…

Ο Ασαχάρα και η ημι-θρησκευτική του οργάνωση δολοφόνησαν 29 ανθρώπους συνολικά, σε μια σειρά δολοφονικών ενεργειών με μυστικιστικό υπόβαθρο, που αντλούσε από τις διδασκαλίες του, κράμα βουδιστικών και ινδουιστικών αποκαλυπτικών θεωριών για την καταστροφή του κόσμου.

sarin gas attack tokyo.jpg

Στον Ασαχάρα αποδίδεται η πόντιση βόμβας στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού πλησίον της Ιαπωνίας που προκάλεσε τον γιγάντιο σεισμό και το τσουνάμι που έπνιξε το Κόμπε και οδήγησε στο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα. Δικοί του ακόλουθοι συνελήφθησαν στο μουσείο του Σέρβου εφευρέτη Τέσλα στο Βελιγράδι, σε ερευνούμενη απόπειρά τους να υποκλέψουν τεχνολογίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικό τέλος τον πλανήτη.

Ο Ασαχάρα ήταν 63 ετών και το πραγματικό του όνομα ήταν Τσίζου Ματσουμότο και ήταν σχεδόν τυφλός, κάτι που δεν τον εμπόδισε να αποκτήσει παραπάνω από 12.000 πιστούς και αδίστακτους ακολούθους σε όλον τον κόσμο και μάλιστα στις υψηλότερες κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις της Ιαπωνίας. Μαζί του εκτελέστηκαν ακόμα 12 συνεργοί του.

Τον Ιανουάριο του 2018, οι περισσότερες από 20 δίκες που τον αφορούσαν έλαβαν τέλος και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας εξέδωσε την απόφασή του. Τον προηγούμενο χρόνο, ιαπωνικό δικαστήριο έκρινε πως η τρομοκρατική οργάνωση Αούμ Σίνρι Κύο δεν αποτελεί πια απειλή για την δημόσια ασφάλεια.

Originally posted 2018-07-06 10:05:13.