Περίπου 185 υπάλληλοι έχουν τεθεί εκτός της Triad National Security, LLC, που διαχειρίζεται το Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος, το διασημότερο κέντρο πυρηνικών ερευνών των ΗΠΑ.

Η θέση των κορυφαίων επιστημόνων εκτός εργασίας έρχεται ως αποτέλεσμα της υποχρέωσης για εμβολιασμό εναντίον της COVID-19 που εφαρμόστηκε από το Εργαστήριο για όλους τους υπαλλήλους.

Υπάρχουν άλλοι 153 εργαζόμενοι επί του παρόντος σε άδεια χωρίς μισθό ή καθεστώς αδείας με θρησκευτική εξαίρεση που μπορεί να επιστρέψουν στην εργασία τους στο LANL όταν είναι ασφαλές.

Ιατρικές απαλλαγές χορηγήθηκαν σε 26 εργαζόμενους.

Μαζική μήνυση για εργασιακή παρενόχληση

Είχε προηγηθεί υποβολή μήνυσης από πλήθος επιστημόνων του Los Alamos ενάντια στην διοίκηση του Κέντρου.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η διεύθυνση του εργαστηρίου παρενοχλούσε τους εργαζόμενους και έχει δημιουργήσει ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας. Η καταγγελία σκιαγραφεί τις εμπειρίες πολλών από τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου ενός που του ούρλιαζαν επειδή δεν είχε εμβολιαστεί και του είπε ένα μέλος του οργανισμού ότι αυτός και η οικογένειά του άξιζαν να πεθάνουν.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.