Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από τις τελευταίες αναφορές των Ευρωπαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων. Όπως προκύπτει από τις κρατήσεις έως σήμερα, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος αναμένεται να αποτελέσουν τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018.

Ανάκαμψη αναμένεται να παρουσιαστεί και στον τουρισμό της γειτονικής Τουρκίας, αν και στο πρόσφατο παρελιθόν προέκυψαν μειώσεις στις κρατήσεις, ειδικότερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια με το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Τούρκου Προέδρου να αποτελεί τη χαριστική βολή.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο, όπως αναφέρεται σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, είναι πως το Σάββατο αποτελεί την πλέον πολυσύχναστη ημέρα κρατήσεων, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στα ταξιδιωτικά γραφεία, κατάσταση η οποία εισάγει τον όρο “Sunshine Saturday”.

Μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας σημειώνεται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Αμερική, ενώ η ολοένα αυξανόμενη ψηφιοποίηση στον τουριστικό κλάδο βοηθά περαιτέρω τον ελληνικό τουρισμό.