Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα από τους «New York Times», «η παραγωγή εμβολίου HPV για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας απέφερε πέντε φορές την αρχική επένδυση».

Εξασφαλίζοντας φυσικά τεράστια κέρδη στη φαρμακοβιομηχανία, όπου «η ταχύτατα αυξανόμενη αγορά εμβολίων έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ανάπτυξης».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Το ίδιο δημοσίευμα, από τους «New York Times», αναπαράγει δήλωση πρώην αμερικανού αξιωματούχου στον τομέα των τροφίμων και φαρμάκων, ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο, για να επικρατήσουν της Κίνας και να εξασφαλίσουν τη γραμμή παραγωγής».

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, «όποιο εμβόλιο κι αν βγει πρώτο, προς διάθεση, στην αγορά, η προσφορά σίγουρα θα υπολείπεται, κατά πολύ της διεθνούς ζήτησης, για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Άρα δημιουργείται χώρος για να κερδίσουν όλοι.

Αυτές οι διαπιστώσεις είναι κυνικές και απάνθρωπες.

Έρχονται βεβαίως γα να επιβεβαιώσουν τα παιχνίδια της εξουσίας του χρήματος και της γεωπολιτικής ισχύος που κρύβονται πίσω από την έρευνα και παραγωγή εμβολίων για ασθένειες που «αφαιρούν» ανθρώπινες ζωές.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αυτό (το εμβόλιο), που αναζητούν όλα τα εργαστήρια του κόσμου, απορρίφθηκε πολλάκις, ως αντικείμενο χρηματοδότησης και έρευνας, πριν από λίγα χρόνια, επειδή μια επιδημία από ανάλογο ιό, δεν ήταν τότε «ορατή» και το υπέρ-κέρδος δεν θα ερχόταν.

Είναι στενάχωρη αυτή η κατάσταση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το φάρμακο έχει γίνει εμπόρευμα.

Τα δε επιτεύγματα της επιστήμης, είναι μακράν εκ των αναγκών του κόσμου και “υποταγμένα” των τραπεζών και των πολυεθνικών.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com