Στην Χάννα Ντιν, που «ερευνά» την «φοβερή-κρίση» του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, της απαγορεύτηκε να επισκεφθεί οποιοδήποτε νοσοκομείο, σε ολόκληρη τη χώρα εκτός εάν χρήζει έκτακτης ανάγκης.

Και αυτό διότι γύρισε επανειλημμένα βίντεο και το μοίρασε στο διαδίκτυο, ισχυριζόμενη ότι βρήκε μόνο «άδειους θαλάμους» και όχι διασωληνωμένους.

Προχτές είχε μπει στο νοσοκομείο Royal Bournemouth, όπου περιπλανούνταν για περίπου 10 λεπτά, πριν την «πιάσει» μια νοσοκόμα και την διώξει. Την επόμενη μέρα, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Queen Alexandra στο Πόρτσμουθ.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από την Ντιν, στο facebook, δείχνουν ότι προσπαθεί να πλησιάσει το νοσοκομείο, αλλά ο φρουρός ασφαλείας την αναγνώρισε αμέσως.

Η επίσκεψη της στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση που της απηύθυνε η αστυνομία του Sussex.

Μάλιστα καθώς παραβίασε την προειδοποίηση, την ίδια ημέρα που της επιδόθηκε, η γυναίκα έλαβε αυστηρότερη ειδοποίηση, που της απαγορεύει να επισκεφθεί νοσοκομεία και να ενθαρρύνει άλλους να παραβιάσουν οδηγίες για τον ιό.

Περαιτέρω παραβιάσεις της, ενδέχεται να της επιφέρουν βαριά πρόστιμα, έως και 2.500 λίρες, ενώ «απειλείται» και με ποινή φυλάκισης, εάν αγνοήσει την «οδηγία» της αστυνομίας.

Η Ντιν έχει δημοσίευσε επανειλημμένα βίντεο από διάφορα νοσοκομεία και ρωτούσε γιατί δεν ήταν γεμάτα εν μέσω της πανδημίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, έλαβε ειδοποίηση ότι θα έχει σταθερή ποινή-πρόστιμο 200 λιρών, επειδή δεν έχει βάσιμο λόγο να εγκαταλείπει το σπίτι της, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η ποινή εκδόθηκε αφού επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Πόρτσμουθ, δημοσιεύοντας ένα άλλο βίντεο, όπου ισχυριζόταν ότι ήταν «άδειο».

Τα πλάνα της Ντιν προκάλεσαν μια οργισμένη αντίδραση από την «διοίκηση» (NHS Trust) του νοσοκομείου.

Η τοπική αστυνομία δεν είναι «ικανοποιημένη» με τη συμπεριφορά της, λέγοντας ότι τα βίντεο της προκαλούν «αγωνία στην κοινότητα των ανθρώπων».