Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε έναν ανηλεή εμπορικό «πόλεμο» (μεταξύ αμερικανών και κινέζων), ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι η «μήτρα», που «γέννησε» το ιό.

Τον μεταλλαγμένο ιό, που μπολιάστηκε (κατά τον Λυκ Μοντανιέ, που ανακάλυψε τον ιό ΗΙV) με γεννητική ακολουθία του AIDS και ποιος ξέρει με τι άλλο επίσης.

Και ενώ οι αμερικανοί παρουσιάζονται ιδιαιτέρως σκληροί και άκαμπτοι με το ζήτημα χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ήταν φαινομενικά πιο «χαλαροί» στις εμπορικές συμφωνίες, με το κομμουνιστικό κράτος της Ασίας, ήρθε ο πρόεδρος Τράμπ να «ταράξει» τα ύδατα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο Fox News, όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντούσαν οι ΗΠΑ στην Κίνα, επιτέθηκε στο αντίπαλο εμπορικό δέος λέγοντας ότι: «θα μπορούσαμε να διακόψουμε ολόκληρη τη σχέση μας».

Τα «νέα» ταξίδεψαν τάχιστα στην απέναντι πλευρά.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε, ότι το Πεκίνο, επιμένει στη διατήρηση σταθερών διμερών σχέσεων, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών και των δύο χωρών, κάτι το οποίο ωφελεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

«Η διατήρηση σταθερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι προς το θεμελιώδες συμφέρον των δύο λαών, όπως και της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο», ταύτα επεσήμανε.

Η αλήθεια είναι ότι η «αστάθεια» των διμερών και διεθνών σχέσεων, όπως και οι δηλώσεις εκατέρωθεν θα συνεχιστούν.

Ο κρίσιμος Νοέμβριος(2020) πλησιάζει και έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com