Επιδείνωση του καιρού για σήμερα και αύριο προβλέπει η ΕΜΥ με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις. Ήδη  από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε επιδείνωση στα βορειοδυτικά της χώρας και πιο συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.  Από το μεσημέρι σειρά παίρνουν η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία, ενώ τη νύχτα αναμένεται να επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις θα έχουμε από τα 600 μέτρα και πάνω, ενώ στη βόρεια Πελοπόννησο από τα 800 μέτρα υψόμετρο. Χιονοπτώσεις προβλέπονται και για τη Θεσσαλία.

Επέκταση της κακοκαιρίας θα έχουμε αύριο Τετάρτη (14/2) μέχρι τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενδεχομένως θα επηρεαστούν και η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Έως το μεσημέρι η κακοκαιρία θα πλήξει και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η κακοκαιρία πολύ πιθανόν να διατηρηθεί στην Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου.

Πιθανόν ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αύριο μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Από αργά τη νύχτα νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, όπου θα χιονίσει ακόμη κι από τα 500 μέτρα υψόμετρο.