Αρρώστησε και δεύτερη γυναίκα στις δοκιμές του εμβολίου κατά του Νέου Κορονοϊού 2019. Εμφάνισε κι αυτή εγκάρσια μυελίτιδα.

Δεν εξελίσσονται καλά οι δοκιμές για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, με το οποίο πειραματίζεται η φαρμακευτική εταιρεία Astra Zeneca, καθώς στην έκθεσή της αναφέρεται και δεύτερος συμμετέχων στις δοκιμές – και πάλι γυναίκα- που εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια, η οποία κατά πληροφορίες είναι πάλι η εγκάρσια μυελίτιδα.

H εταιρεία ωστόσο δεν δίνει λεπτομέρειες για τη νόσο, κάτι που προκαλεί την ανησυχία των ειδικών, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα των New York Times.

Οι δύο γυναίκες που ασθένησαν είχαν λάβει δόση του πειραματικού εμβολίου στη Βρετανία και η ασθένειά τους είχε ως αποτέλεσμα η AstraZeneca να σταματήσει για δεύτερη φορά τις δοκιμές.

Tο σχέδιο της AstraZeneca, όπως και αυτά της Moderna ή της Pfizer, έχει ένα προβληματικό στοιχείο. Όλα υπολογίζουν ήπια περιστατικά Covid-19, όταν αποτυπώνουν την εκτιμώμενη (από τους ίδιους) αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου, κάτι που δυσκολεύει την εξαγωγή αξιόπιστου συμπεράσματος αναφορικά με το εάν το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει την ήπια ή σοβαρή νόσηση, και βέβαια αν ο στόχος του είναι η επίτευξη ανοσίας ή απλά η αντιμετώπιση μερικών εκ των συμπτωμάτων…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!