Ισχυρό το κρύο και έντονα τα καιρικά φαινόμενα που εξαπλώνονται σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τα Χριστούγεννα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Τρίτη πυκνές χιονοπτώσεις εμφανίζονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν έντονες καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν και σε περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από πλημμύρες, όπως στις περιοχές της Ροδόπης. Τις επόμενες τρεις ημέρες το κρύο θα γίνει ακόμη πιο έντονο. Στην Αττική θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 1100 μέτρων, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ. Στις βόρειες περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία θα πέσει υπό του μηδενός και οι οδηγοί ειδικότερα θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Στη Θεσσαλονίκη η ένταση των ανέμων θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -2 τις πρωινές ώρες, όπου αναμένεται κι εκεί παγετός. Στην υπόλοιπη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο μικρότερο των 300 μέτρων. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το απόγευμα, όμως λόγω της διατήρησης του κρύου, οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή μέχρι την Παρασκευή.

Μικρής έντασης χιονοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στην υπόλοιπη χώρα με κυρίαρχο στοιχείο τους έντονους βορειοδυτικούς ανέμους που στο Αιγαίο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Το κρύο θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Κατά τόπους οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας έχουν εκδώσει από χθες δελτία εκτάκτων καιρικών φαινομένων, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Οι οδηγοί που θα κινηθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.