Εδώ και μία εβδομάδα, ξεκίνησαν νέες διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων με πρωτοβουλία του κυρίου Μάθιου Νίμιτς. Τον Ιούλιο του 2018 στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναμένεται αν όχι να έχει επιλυθεί το πρόβλημα, τουλάχιστον να έχει προχωρήσει η διαδικασία τόσο ώστε να επιτρέπει την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωατλαντική Συμμαχία.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα φανεί κατά πόσον είναι εφικτή μία σύγκλιση μεταξύ των δύο χωρών. Τις προηγούμενες ημέρες, διέρρευσε τεχνηέντως πως συζητείται το όνομα “Νέα Μακεδονία”, ώστε να καταγραφούν οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού: καλοθελητές από τον χώρο του τύπου χέρι-χέρι με την κυβέρνηση, καθώς και άφρονες συμπολίτες μας συμπράττουν στην δημιουργία τάσεων αποδοχής μιας εθνικά επιζήμιας προσέγγισης. Η ονομασία αυτή είχε ορθώς απορριφθεί από την ελληνική πλευρά ήδη από το 1992. Είναι σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ακίνδυνη για τους Έλληνες η επαναλαμβανόμενη στους αιώνες εφαρμογή του “διαίρει και βασίλευε” των Βαλκανίων – σήμερα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΝΑΤΟ και με πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρωσίας στην στήριξη του κράτους των Σκοπίων.

Ο κύριος Νίμιτς ανέφερε πως μετά από δύο χρόνια παγώματος των συνομιλιών και δεκαετίες διαφωνιών, δεν μπορεί να βρεθεί ένα μαγικό όνομα που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Η παρέμβαση των ξένων δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή όταν στοχεύει στην παραχάραξη της ιστορίας και την επένδυση στον αλυτρωτισμό, που εδώ και χρόνια συντεταγμένα καλλιεργούνται στο φώς και στα παρασκήνια. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιστορική αλήθεια, σε μία από τις μεγαλύτερες αναμετρήσεις του Έθνους με την ακεραιότητά του. Πρέπει ενωμένοι να επιδείξουμε μία ενορατική, ενιαία και ισχυρή στάση και να μην συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός μείζονος εθνικού ζητήματος στα βόρεια σύνορά μας, για να κερδίσουν μικροί πολιτικοί ολίγες ακόμη ημέρες εξασφαλισμένης εξουσίας ή για να πάρουν το κάτι τις τους σε δολλάρια ΗΠΑ πληρωμένοι ποντικοί που ζουν στους υπονόμους.

Οι Έλληνες οφείλουν να υπερασπίσουν σθεναρά το συμφέρον του Έθνους.

Originally posted 2017-12-18 09:57:17.