Ο επικεφαλής ιατρός του Ηνωμένου Βασιλείου Chris Whitty παραδέχτηκε ότι για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, ο κορονοϊός είναι εντελώς ακίνδυνος.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης στην Downing Street για τον κορονοϊό, στις 11 Μαΐου, δήλωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το πάρουν ποτέ είδηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα το αντιληφθούν, δεν θα εμφανίσουν συμπτώματα. Τα περισσότερα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα δεν χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Τα περισσότερα από τα άτομα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη δεν θα χρειαστούν επείγουσα ή εντατική θεραπεία.

Ακόμα και το μικρό ποσοστό ατόμων που χρειάζονται εντατική θεραπεία θα επιβιώσει, ανεξάρτητα από παράγοντες κινδύνου ή ιατρικό ιστορικό.

"Εντελώς αβλαβής για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ο κορονοϊός": Ντάουνινγκ Στρητ, επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό, 11 Μαΐου 2020, Αρχίατρος Ηνωμένου Βασιλείου Chris Whitty

Δημοσιεύτηκε από Αριστεία στις Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.