Του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού

Αθανασίου Κοσματόπουλου

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων,  διαπιστώνω κάτι που βέβαια δεν με εκπλήσσει. Γνωρίζοντας την στάση των «φίλων» συμμάχων μας στο συγκεκριμένο θέμα σίγουρα δεν θα περίμενα κάτι καλύτερο. Όπως δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από όλους εκείνους που στο βωμό της εξουσίας και των, εις βάρους του λαού, επιδιώξεών τους είναι ικανοί να παραδώσουν ό,τι πιο ιερό με αίμα έχουμε διαφυλάξει. Προσπερνώντας προηγούμενες αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας, κατάφεραν κυριολεκτικά να διαπραγματευόμαστε για θέματα αδιαπραγμάτευτα, που σχετίζονται με το Έθνος μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας. Είναι προφανές ότι έχουμε μπει σε μία διαδικασία όπου οι παραχωρήσεις μας και η διάθεση για επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα χώρα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και πεδίο ελεύθερο, που θα οδηγήσει σε μία απόφαση ενάντια στη θέληση του λαού και της ιστορίας αυτού του τόπου.

Είναι επίσης προφανές ότι κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αποδεχθεί ένα κράτος που θα εμπεριέχει το όνομα “Μακεδονία”. Η όποια λύση προτείνεται θα πρέπει να έχει ως βάση τις αποφάσεις του Ελληνικού Κράτους, που στην προκειμένη περίπτωση αντανακλούν τη βούληση την μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Όλοι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι για παραχωρήσεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε παραχώρηση όχι απλώς θα νομιμοποιήσει στο θέμα του ονόματος τις επιδιώξεις των γειτόνων μας, αλλά ουσιαστικά – και αυτό είναι το πιο σοβαρό – θα τους δώσει το δικαίωμα για την επόμενη φάση των σχεδίων τους, που όλοι γνωρίζουν ποια είναι και σε τι αποσκοπούν. Είναι πλάνη μεγάλη να πιστεύουμε ότι τελειώνοντας με το θέμα του ονόματος θα τελειώσουν και όλα τα υπόλοιπα. Οι σφετεριστές του ονόματος θα είναι και οι επόμενοι διεκδικητές εδαφών μας. Ενωμένοι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη.

 

Originally posted 2018-01-11 15:51:30.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.