ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του ελληνικού λαού

Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών.

ΠΡΟΣ

  1. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό.
  2. Βασίλειο Κικίλια, Υπουργό Υγείας.

Κύριοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε την 10.11.2020 επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο Bamlanivimab της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ήτοι ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορωνοϊού.

Πολλοί ειδικοί επιστήμονες, όπως ο Καθηγητής και Διευθυντής Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κούβελας, έχουν καταστήσει σαφές ότι το φάρμακο αυτό θα μπορούσε μετά βεβαιότητας να αποτρέψει τη νοσηλεία μεγάλου αριθμού ανθρώπων, και κατά συνέπεια τις επακόλουθες διασωληνώσεις και τους θανάτους ασθενών από τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνησή σας έχει προβεί στην παραγγελία εκατομμυρίων εμβολίων από την εταιρεία Pfizer, καθώς και των ειδικών ψυγείων που απαιτούνται για το εμβόλιο αυτό, καίτοι ούτε το εμβόλιο αυτό έχει ακόμη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι έχει δοθεί ύποπτη προτεραιότητα στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία, χωρίς να δίδεται εξήγηση για την επιλογή αυτή, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Επειδή όμως η επιλογή αυτή ευθύνεται για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία της χώρας και τους θανάτους εκατοντάδων συνανθρώπων μας Ελλήνων πολιτών, σας καλώ όπως άμεσα παράσχετε σχετικές επαρκείς εξηγήσεις.

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2020

Ο Εξωδίκως Αιτών

Νικόλαος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!