
Εορτάζοντας τα 100 χρόνια μνήμης και τιμής από την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την επανατοποθέτηση στην καρδιά της πόλης του ανδριάντα του μεγάλου στοχαστή, διπλωμάτη και ανθρώπου της δράσης.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο πάρκο της ΧΑΝΘ, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μίλησε για “το στυγερό έγκλημα” της δολοφονίας του ήρωα της Μακεδονίας Ίωνα Δραγούμη.

Σε δηλώσεις του, ο Ιωάννης Νασιούλας, επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” τόνισε:
“Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα ανθρώπου Έλληνος“: Μνήμη 100 ετών από την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη. Η επανατοποθέτηση της παραπεταμένης προτομής του είναι πράξη αποκατάστασης της συλλογικής μας αξιοπρέπειας”.

Το κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” συμπλήρωσαν τα στελέχη Χρήστος Στράγγος, Αντώνης Παπαϊωάννου και Δημήτρης Γιαννουλίδης.