Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε να στείλει στρατό για να τιθασεύσει και να σταματήσει, τις αυξανόμενες «αστικές κομμουνιστικές αναταραχές», στις ΗΠΑ, λόγω του θανάτου ενός άτυχου αφροαμερικανού, που χάθηκε άδικα από την «αστυνομική ανοησία» κάποιου οργάνου.

Είπε ότι εάν οι δήμοι και οι πολιτείες δεν καταφέρουν να ελέγξουν τις διαμαρτυρίες και να δείξουν ότι μπορούν να «υπερασπίζονται τους κατοίκους τους», θα χρησιμοποιήσει το στρατό και «θα λύσει γρήγορα το πρόβλημα για αυτούς».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Οι διαμαρτυρίες, από την περασμένη εβδομάδα ,για το θάνατο του Φλόιντ έχουν κλιμακωθεί.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις αστυνομικοί πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν, την νύχτα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια αναταραχών, στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.,

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Χέιντεν Τζούνιορ, είπε στους δημοσιογράφους ότι, «μερικοί δειλοί πυροβόλησαν τους αξιωματικούς και τώρα έχουμε τέσσερις στο νοσοκομείο. Δόξα τω Θεώ ότι είναι ζωντανοί».

Οι διαμαρτυρίες έχουν φτάσει μέχρι τώρα περισσότερες από 75 πόλεις.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Παρεμπιπτόντως μαζί με τον «ξεσηκωμό του λαού» και τα εκτεταμένα επεισόδια, που ακολούθησαν, είχαμε το ξεκίνημα της δίκης του (φίλου) Ομπάμα και την αρχή της ανακριτικής διαδικασίας, για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της αγαπητής, Χίλαρι Κλίντον.

Όλως τυχαίως, όλα συνέπεσαν, με τα επεισόδια και το ξέσπασμα βίας.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com