Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περιμένουν με ανυπομονησία την επίσημη προκήρυξη του προγράμματος επιδότησης ΕΣΠΑ για την δημιουργία e-shop. Θα καλύπτονται έργα προϋπολογισμού 5.000 ευρώ κατά 100%: δαπάνες για την δημιουργία του e-shop και των συναφών ηλεκτρονικών εφαρμογών πώλησης.

Σπαζοκεφαλιά αποτελεί για πολλούς η κρίσιμη λεπτομέρεια: χρειάζεται επαγγελματικός χώρος, ως νόμιμη φορολογική έδρα της επιχείρησης και αυτό θα υποχρεώσει πολλούς να αναζητήσουν για μίσθωση επαγγελματικούς χώρους, γραφεία ή καταστήματα με βιώσιμο τίμημα.

Καινοτομία που συμφέρει!

Καινοτόμες εταιρείες, όπως η CORPUS Offices προσφέρουν προς ενοικίαση επαγγελματικούς χώρους για φορολογικές έδρες από 29 ευρώ τον μήνα. Η λογική αυτής της καινοτομίας είναι: δουλεύεις από το τηλέφωνο, ηλεκτρονικά ή από το σπίτι; Γιατί να πληρώνεις ένα γραφείο ή κατάστημα που δεν θα χρησιμοποιήσεις;

Προσφέρεται, λοιπόν, η δυνατότητα μίσθωσης επαγγελματικού χώρου, αυτόνομων δωματίων μικρού εμβαδού, με την δική τους πόρτα, νόμιμων για παροχή υπηρεσιών καθώς και εμπορικές δραστηριότητες, ώστε ο επαγγελματίας να έχει το δικό του Μισθωτήριο Συμβόλαιο και την δική του ανάρτηση στο TAXIS για έναρξη στην εφορία.

Μάλιστα, πρωτοπόροι του είδους όπως η CORPUS Offices Thessaloniki “μηδενίζουν το κοντέρ”, προσφέροντας δωρεάν φωτισμό, παροχή ρεύματος, δωρεάν wifi και εξωτερική γραμματοθυρίδα, καθώς και δωρεάν κοινόχρηστους χώρους για γραφειακή εργασία ή επαγγελματικές συναντήσεις – χωρίς κοινόχρηστα και δημοτικά τέλη! Έτσι, ένα κόστος διατήρησης γραφείου ή καταστήματος 2-3.000 ευρώ μειώνεται στα 600 ευρώ τον χρόνο!

Επιπρόσθετα, η διαχείριση του προϊοντικού αποθέματος αποθήκης, η συσκευασία και η διαμεταφορά ως την πόρτα του courier ή του ταχυδρομείου συναντούν την καινοτομία: εξειδικευμένοι πάροχοι αναλαμβάνουν να διατηρούν το απόθεμα των προϊόντων του e-shop στις αποθήκες τους, να συσκευάζουν και να παραδίδουν προς αποστολή τις παραγγελίες, χωρίς ο ιδιοκτήτης του e-shop να εμπλέκεται στην διαδικασία διεκπεραίωσης των παραγγελιών!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.