Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 | Θεσσαλονίκη

Ιωάννης Νασιούλας
Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτική Παράταξη «Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, 54640, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6984458885
E-mail: yannis.nasioulas@gmail.com

Πρόεδρον της Κυβέρνησης της Ελλάδος
κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
10674 Αθήνα

Θέμα: Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού για τους Επαγγελματίες – Μια ζωτική πρωτοβουλία

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας παροτρύνω να εξετάσετε σοβαρά την άμεση έγκριση χορήγησης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και αυτοπασχολούμενους, με την διαδικασία του επείγοντος.

Η επιβολή αναστολής λειτουργίας καταστημάτων και γραφείων, καθώς και η γενική παύση της οικονομικής δραστηριότητας για πολλούς κλάδους, φέρνει το παραγωγικότερο τμήμα της κοινωνίας μας ενώπιων του φάσματος της ανηκέστου βλάβης. Δυσανάλογα σε σχέση με τους δημοσίου υπαλλήλους, τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, πλήττονται αυτοί που δημιουργούν το «κεφάλαιο κίνησης» κάθε ανοικτής και φιλελεύθερης κοινωνίας, όπως καταφέραμε να είναι η δική μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΟΟΣΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απίσχνανση της κρίσιμης μάζας στην ιδιωτική οικονομία, που θα την βρούμε μπροστά μας ως «καμμένη μίζα», όταν θελήσουμε να ξαναπάρει εμπρός το όχημα της οικονομικής μας προκοπής.

Ιδίως και δυσανάλογα πλήττεται από τα μέτρα γενικού περιορισμού η Θεσσαλονίκη: μητρόπολη ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οικογενειακής επιχειρηματικότητας και επαγγελματικού πειραματισμού – με τους πιο τολμηρούς οικονομικούς παίκτες «στον γύψο», ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα αδυνατίζει στρατηγικά.

Εκτείνουμε έκκληση στην ευαισθησία σας απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την κοινωνική καινοτομία: θέσατε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των επαγγελματιών – Μην επιτρέψετε να αναδειχθούν στην δεύτερη πιο ευάλωτη ομάδα, μετά τους απειλούμενους από τον Νέο Κορονοϊό 2019.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Νασιούλας

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.