Θεσσαλονίκη 25-6-2019
Προς Την Εφημερίδα των Συντακτών
Αξιότιμε κύριε διευθυντά

Σε σχέση με το δημοσίευμά σας στο φύλλο της εφημερίδας σας της 25ης Ιουνίου θα ήθελα ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προάσπισης Μακεδονίας-Θράκης (ΣΠΜΘ) να σας αναφέρω τα παρακάτω:

Στο άρθρο σας γράφετε ότι ασκούμε εκβιασμό στον κ. Μητσοτάκη. Αυτό θα ίσχυε αν γράφαμε ότι δεν θα ψηφίσουμε τη ΝΔ εφόσον δεν επιδιώξει την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών (ΣτΠ). Εμείς αντιθέτως γράφουμε:

«Απευθυνόμαστε σε εσάς που θα έχετε τον αναγκαίο θεσμικό ρόλο ως ο αυριανός πρωθυπουργός και κάνουμε έκκληση να γίνετε ο σημαιοφόρος της ακύρωσης της επαχθούς ΣτΠ, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του Ελλήνων την θεωρεί απαράδεκτη και την εκλαμβάνει ως εθνική ήττα και καταστροφή. Σας καλούμε να το διακηρύξετε αυτό σαφώς, πριν από τις επερχόμενες εκλογές, πράξη που είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα την ανταμείψει με την ψήφο του και η ιστορία θα σας εντάξει σε περίοπτη θέση μέσα στο Πάνθεον των εθνικά δρώντων πολιτικών». Άρα δεν εκβιάζουμε αλλά παραινούμε για αύξηση της πλειοψηφίας στις εκλογές και προσφέρουμε νομικά επιχειρήματα για την ακύρωση της ΣτΠ.

Ο ΣΠΜΘ δεν έχει καμιά διασύνδεση με οποιοδήποτε κόμμα. Ιδρύθηκε μετά από την ανησυχία που κυρίευσε εμάς τους Μακεδόνες για τα τεκταινόμενα πριν από την υπογραφή της απαράδεκτης και ακυρώσιμης –όπως πιστεύουμε– συμφωνίας και ακόμη περισσότερο μετά τον αδιανόητο τρόπο που επιτεύχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων μια ισχνή απλή πλειοψηφία για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το κάθε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου μας μπορεί πολιτικά να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί ή να ψηφίζει οποιοδήποτε κόμμα. Κοινός συνδετικός κρίκος των μελών μας και όσων υπέγραψαν την επιστολή είναι η αγάπη για την πατρίδα και το ενδιαφέρον μας για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων που αφορούν τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και κάθε ακριτική περιοχή. Βεβαίως συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια και φυσικά δεν ήταν ακροδεξιοί οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που συμμετείχαν σε αυτά.

Η δική μου διαδρομή δεν χαρακτηρίστηκε από καμιά συμπάθεια ή σχέση προς την ακροδεξιά. Έχω συγγράψει βιβλίο σε δυο τόμους (συνολικά 850 σελίδες) με τίτλο «Ιστορία της νεότερης Ελλάδας» Εκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, όπου με τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα περιγράφω με πόνο ψυχής περιόδους εθνικών διχασμών και εμφυλίων συρράξεων. Ακριβώς λόγω της γνώσης της ιστορίας δεν μπορώ να δεχτώ να επικρατεί σήμερα, μέσω της ΣτΠ, η ανθελληνική πολιτική του κομμουνιστή δικτάτορα της Γιουγκοσλαβίας Γιόζεφ Μπροζ Τίτο, ο οποίος άλλαξε το όνομα της επαρχίας Βαρντάσκα σε «Μακεδονία» (ως μέρος του ομόσπονδου κράτους) επιδιώκοντας μελλοντικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Θέλω να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους βόρειους γείτονες μας αρκεί να μη μας θίγουν με τις επιλογές τους και την προπαγάνδα τους. Το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» πιστεύω ότι θα διαιωνίζει τις επιδιώξεις τους για μια δήθεν «Μακεδονία του Αιγαίου» όπως την απεικονίζουν σε χάρτες τους!

Στο δημοσίευμά σας δεν γράφετε κάτι που να απορρίπτει τα αναφερόμενα στοιχεία στην ανοιχτή επιστολή, στα οποία μπορεί να βασιστεί νομικά η ακύρωση της ΣτΠ. Το 1/3 του άρθρου σας αναφέρεται στον εκδότη κύριο Γιάννη Κουριαννίδη, αλλά γράφετε ανακριβώς ότι τον διέγραψε ο αρχηγός του ΛΑ.ΟΣ κ. Καρατζαφέρης ενώ το ορθόν είναι ότι παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος εκείνου μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Σας ενημερώνω ότι στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής αναφέρονται και τα ονόματά μας, τα οποία μάλιστα έκτοτε αυξήθηκαν στα 74. Το αν χάρηκε η ΧΑ ποσώς μας ενδιαφέρει και δεν σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι, μήπως αυτό κάνει ευτυχισμένο το Α ή Β κόμμα. Σκεφτόμαστε μόνο τη χώρα μας.
Θα σας παρακαλούσα η επιστολή αυτή να δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας σε ανάλογη θέση του δημοσιεύματός σας. Σας στέλνω συνημμένο τον πλήρη κατάλογο των ονομάτων μας.

Με τιμή

Δημ. Καραμήτσος
Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ
Συγγραφέας
Πρόεδρος του ΣΠΜΘ
Dtkarami.webpages.auth.gr

Originally posted 2019-06-27 19:51:41.