Σχεδόν 500 γιατροί και ακαδημαϊκοί απευθύνουν επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον: τον ενημερώνουν ότι τα επίσημα δεδομένα του Covid είναι «υπερβολικά» και ότι η συζήτηση για ένα δεύτερο κύμα του Covid είναι «παραπλανητική”.

Η επιστολή ήταν επικριτική για τον χειρισμό του ιού από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και ανέφερε ότι η αντίδραση στην πανδημία ήταν «δυσανάλογη» σε σχέση με τον κίνδυνο.

Η ομάδα των διακεκριμένων ειδικών τονίζει ότι οι μαζικοί έλεγχοι «διαστρεβλώνουν τον κίνδυνο του ιού», ότι ο μεγάλος αριθμός δοκιμών είναι πιθανό να παράγει ψευδή θετικά αποτελέσματα και ότι τα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο των κανονικών εποχιακών ποσοστών.

Η ομάδα επιστημόνων, ιατρών και ακαδημαϊκών, εξηγεί ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασιλείο «έχει ήδη κορυφωθεί».

Ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος ηγείται της εφαρμογής Covid Symptom Study με στόχο την παρακολούθηση της εξάπλωσης του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν «θετικά σημάδια» ότι η χώρα έχει «περάσει την κορυφή του δεύτερου κύματος».

Ο τίτλος της επίσημης επιστολής είναι: Πρώτα να μην κάνουμε κακό (First Do No Harm). Έρχεται μια μέρα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε 24.957 θετικά τεστ, αύξηση 13,9% από το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας.

Η Ανοσολόγος Dr. Charlotte R. Bell, ο Παιδίατρος Dr. Rosamond Jones, και ο Keith Willison, Καθηγητής Χημικής Βιολογίας του Imperial College συγκαταλέγονται μεταξύ των υπογραφόντων.

Προκλήθηκε περισσότερο κακό παρά καλό

«Η διαχείριση της κρίσης έχει γίνει δυσανάλογη και τώρα προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό», τονίζεται στην Επιστολή.

«Προτρέπουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να θυμούνται ότι αυτή η πανδημία, όπως όλες οι πανδημίες, θα περάσει τελικά, αλλά η κοινωνική και ψυχολογική ζημία που προκαλεί κινδυνεύει να καταστεί μόνιμη».

«Το πρόβλημα των λειτουργικών ψευδών θετικών ποσοστών δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της χαμηλής επικράτησης της νόσου κατά την οποία τα ψευδώς θετικά είναι πιθανό να υπερβαίνουν τα πραγματικά θετικά και, επιπλέον, να συσχετίζονται ελάχιστα με το άτομο που είναι μολυσματικό.

Παράλληλα έχουμε το ζήτημα ότι είναι φυσιολογικό να παρατηρούμε αύξηση των ασθενειών και των θανάτων τους χειμερινούς μήνες », συνεχίζει η επιστολή.

Στη συνέχεια, η ομάδα επισημαίνει ότι το «δεύτερο κύμα» μπορεί να μην είναι διαφορετικό από ένα κανονικό Νοέμβριο του Ηνωμένου Βασιλείου: «Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό θνησιμότητας του [Ηνωμένου Βασιλείου] αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους

Η χρήση του όρου «δεύτερο κύμα» είναι παραπλανητική

Επομένως, η χρήση του όρου «δεύτερο κύμα» είναι παραπλανητική. Έχουμε τη γνώση να επιτρέψουμε μια πολιτική που να προστατεύει τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους χωρίς να αυξάνει όλες τις άλλες βλάβες στην υγεία και την οικονομία και η οποία δεν είναι εις βάρος ολόκληρου του τρόπου ζωής μας και ιδιαίτερα των παιδιών του έθνους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-09 15:04:33.