Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η καθηγήτρια Γκίλμπερτ, αναζητούν νέους τρόπους χορήγησης αντιβίωσης, κατά του κορωνοϊού χωρίς ένεση.

Ένα χάπι, πιθανόν, θα μπορούσε να πάρει την θέση των εμβολίων. Σε μια άλλη περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει ένα ρινικό σπρέι.

Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να προστατευτούν στο μέλλον έναντι του ιού με τη μορφή ενός χαπιού, σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα, για τον εμβολιασμό, κατά της Covid-19 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η ομάδα της Γκίλμπερτ, διερευνά τη χορήγηση ενός σκευάσματος είτε μέσω ρινικού σπρέι, όπως γίνεται στην περίπτωση της γρίπης σε παιδιά, είτε υπό μορφή δισκίων, που χρησιμοποιούνται κατά της πολιομυελίτιδας.

Η επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε ότι η χρήση χαπιών ή ρινικών σπρέι μπορεί να στοχεύσει καλύτερα τα ανοσοκύτταρα στους πνεύμονες, το λαιμό και τη μύτη, καθιστώντας τα ακόμη πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμιση του ιού.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Γκίλμπερτ εξήγησε στους Βρετανούς βουλευτές ότι η ομάδα της έχει επικεντρωθεί στην εξεύρεση νέων τρόπων – χωρίς ένεση- για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

Η επιστήμη κάνει πάντοτε σταθερά βήματα προς τα εμπρός, βοηθώντας την ανθρωπότητα να ξεπεράσει τους διαφόρους σκοπέλους που παρουσιάζονται στα θέματα της υγείας.

Το πετυχαίνει με ιδιαίτερη επιτυχία, όταν «αποβάλλει» τους πλασιέ της μάσκας και του εγκλεισμού.