Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, εξοργισμένος ο Τούρκος Πρόεδρος, κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σκληρή κριτική στον οίκο αξιολόγησης Μoody’s – που μεταξύ άλλων συμμετείχε στην άμεση υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην αρχή της κρίσης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί με συνοπτικές διαδικασίες η εικονική πτώχευση της.

Ο κύριος Ερντογάν στο παράδειγμα που έφερε χρησιμοποίησε και πάλι την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενος αυτή τη φορά για την στημένη αναβάθμιση της οικονομίας της, παρά την ουσιαστική διάλυσή της, σε αντίθεση με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας του. Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε ξεκάθαρα για σχέδιο υποβάθμισης της Τουρκίας, δείχνοντας ως ηθικό αυτουργό τον Φετουλάχ Γκιουλέν. “Σας ξέρουμε καλά” είπε σε αυστηρό τόνο ο κύριος Ερντογάν, αναφερόμενος στον οίκο αξιολόγησης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση τουρκικού πανεπιστημίου.

Όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται οικονομικός πόλεμος εναντίον της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή βάσει της αξιολόγησης η χώρα του κατατάσσεται μεταξύ των οικονομιών – σκουπιδιών, κι αυτό είναι σαφέστατα κάτι που δεν ισχύει για την οικονομία της γειτονικής χώρας. Οι αναλυτές – εκτιμητές του οίκου Moody’s αιτιολόγησαν αυτή την κατάταξη αναφέροντας πως δεν έλαβαν υπόψη τους μόνο οικονομικά μεγέθη, αλλά επίσης την πολιτική αστάθεια και τα ανοικτά μέτωπα της Τουρκίας.

Originally posted 2018-03-09 20:30:02.