Ο κύριος Τσίπρας υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές των ισχυρών διεθνών του πατρώνων, που ελέγχουν τις αγορές των κρατικών ομολόγων, την κοινότητα των ομολογιούχων που διακρατούν τίτλους ελληνικού χρέους και έχουν πρόσβαση στους ξένους πολιτικούς στην Ευρώπη και την Αμερική.

Οι διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Τσίπρα χρηματοδοτούν δράσεις ελλαδικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών που στελεχώνονται από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και χαίρουν της εκτίμησης ανθρώπων της αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης.

Έχουν υποστηρίξει ενεργά την απρόσκοπτη άνοδό του στην εξουσία. Και επιθυμία τους είναι ο κύριος Τσίπρας να εξαντλήσει την τετραετία και να συμμετάσχει σε τουλάχιστον δικομματική κυβέρνηση με τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επιδιώξουν η κυβέρνηση να είναι τρικομματική, ώστε η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία να είναι εξασφαλισμένη, όταν θα έρθει προς κύρωση από την ελληνική Βουλή το έκτρωμα για την Μακεδονία.

Ο Ευρωπαϊκός Βαλκανικός Χώρος

Η μετατροπή της βόρειας ελλαδικής επικράτειας σε “χώρο” είναι το ενδιάμεσο βήμα για την εκχώρηση αυτής και των πληθυσμών της σε μια νέα οικονομική και πολιτική ένωση, με δίκαιο συμβατό με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τον “Ευρωπαϊκό Βαλκανικό Χώρο”, για τον οποίο μας μίλησε ο κύριος Τσίπρας στις Πρέσπες, κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας του για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας για το κράτος, την εθνικότητα και την γλώσσα των Σκοπιανών.

Λεπτομερέστερος ακολούθησε ο κύριος Τζώρτζ Σόρος, σε ένα συγχαρητήριο άρθρο του προς τον Αλέξη Τσίπρα, που δημοσίευσαν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

«Η με μεγάλο κόπο εξασφαλισμένη συμφωνία για την Μακεδονία μπορεί ακόμα να υποσκαφθεί», προειδοποιεί στο άρθρο του. Το μήνυμά του ακούγεται σε όσους αντιτίθενται στην «συμφωνία για την Μακεδονία» («agreement on Macedonia») – πολίτες και πολιτικούς. Όσοι αντιπαλαιύουν την ρύθμιση που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα έχουν τον κύριο Σόρος και τους Έλληνες φίλους του απέναντι…

Στο άρθρο του, ο κ. Σόρος αποκαλεί τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», ένα όνομα που ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα ή την διεθνή κοινότητα γι αυτά.

Αναφέρεται σε «παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο» και όχι σε εισβολή και κατοχή.

Κι αυτός για «Βαλκανική Οικονομική Ένωση»

Σε συνέχεια της «Νέας Εποχής» και του «Ευρωπαϊκού Βαλκανικού Χώρου» με κορμό την «Βόρεια Μακεδονία», όπως ανέλυσε ο κ. Τσίπρας, έρχεται τώρα και ο υποστηρικτής του κ. Σόρος να μας προτείνει: «Μια θαρραλέα περιφερειακή πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας Βαλκανικής Οικονομικής Ένωσης με πρότυπο τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν χρειάζεται να κολλάμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα που κάποιοι μεγάλοι και ισχυροί υποστηρίζουν τους ηγέτες μας για το επόμενο βήμα: κάτι σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίπλα σ’ αυτήν. «Ακόμα και μια άτυπη ένωση θα δημιουργούσε χειροπιαστά οφέλη στους εκτιμώμενα 18 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής, καθώς και για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα διευκόλυνε την ενσωμάτωση των κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η ένωση δεν είναι επιβολή. Είναι επιλογή». Γράφει παρακάτω ο κ. Σόρος. «Τώρα (οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων» πρέπει να συνεχίσουν και να δημιουργήσουν μια ενιαία αγορά»

Κάνει μεγάλη εντύπωση η διατύπωσή του σχετικά με την «επιλογή (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) να μην δεχθεί κάθε κράτος ξεχωριστά, αλλά να τα δεχθεί ως μονάδα που θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευθυγραμισμένη με τους Ευρωπαϊκούς νόμους και τα πρότυπα σε σχέση με μερικά υφιστάμενα μέλη της. Αυτή η ένωση θα βοηθούσε να αποφευχθούν περιφερειακές εχθρότητες».

«Η επίλυση της διαφοράς της Μακεδονίας με την Ελλάδα παρουσιάζεται ως μια ιστορική ευκαιρία», μας λέει ο κ. Σόρος. «Μαζί η Ευρώπη (περιλαμβανομένης της Βρετανίας) και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανάγκη να καταστούν ενθουσιώδεις υποστηρικτές αυτής της οικονομικής ένωσης στα Βαλκάνια. Αυτή η ένωση δεν θα ήταν η ανασύσταση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Θα ήταν μια χαλαρή ένωση κρατών ενωμένων από το διεθνές εμπόριο και την μετακίνηση των ανθρώπων και αγαθών, σύμφωνα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αρχική της περίοδο».

«Είπα και ελάλησα»

Ο κύριος Σόρος καταλήγει σε όποιον ακούει: «Οι συνέπειες ενδεχόμενης απραξίας θα είναι βαριές»…

Originally posted 2018-06-20 10:09:44.