Η δανική τηλεόραση έδειξε πλάνα νεκρών βιζόν (μινγκ) να ξαναεμφανίζονται από το έδαφος, μετά τη θανάτωση εκατομμυρίων από αυτά τα ζώα λόγω φόβων για μετάδοση κορονοϊού!

Η αστυνομία εξήγησε ότι ήταν ένα φυσικό φαινόμενο. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός DR έδειξε ένα βίντεο από ορδές θανατωμένων ζώων να ανεβαίνουν ξεθαμμένα προς την επιφάνεια, στον χώρο μαζικής ταφής στο βορειοδυτικό τμήμα της στρατιωτικής εγκατάστασης του Holstebro, στην Δανία.

Η εφημερίδα National Berlingske περιέγραψε αστειευόμενη το φαινόμενο ως “νεκρά βιζόν ζόμπι που ανεβαίνουν από τον τάφο για εκδίκηση”, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να θανατώσει μεταξύ 15 και 17 εκατομμυρίων ζώων νωρίτερα αυτό το μήνα για υγειονομικούς λόγους.

Ωστόσο, η επανεμφάνιση των νεκρών ζώων είναι απολύτως φυσική, σύμφωνα με αξιωματούχους. “Τα αέρια που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, ωθούν τα σώματα να διογκωθούν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτοξεύονται από το έδαφος”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Thomas Kristensen.

Ο Κρίστενσεν είπε ότι τα βιζόν “ζόμπι” εμφανίστηκαν πρόσφατα νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αλλά αυτό είχε συμβεί και σε πρότερο χρόνο. Οι αρχές προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα, εναποθέτοντας περισσότερο χώμα πάνω στα νεκρά ζώα, ωστόσο, το ένα μέτρο εδάφους αποδείχθηκε ανεπαρκές για να τα κρατήσει θαμμένα.

Σύμφωνα με την DR, τα βιζόν θα είναι τώρα θαμμένα κάτω από 2,5 μέτρα εδάφους αντί για ένα.

Η κυβέρνηση διέταξε τη μαζική σφαγή των βιζόν στα αγροκτήματα, μετά από διαπίστωση μιας μεταλλαγμένης εκδοχής του κορονοϊού σε ορισμένα ζώα. Ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen αργότερα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε νομική εξουσία να εκδώσει μια τέτοια εντολή και ζήτησε συγγνώμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!