Ο Ηλίας ο Παλιουδάκης είναι Κρητικός . Γνωριστήκαμε κάποιον Δεκαπενταύγουστο στη λεβεντογένα Κρήτη . Όπως γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα που τα λέμε εδώ στην Ελληνική εκδοχή του “P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S” λειτουργώ με “κλικ” στη ζωή μου! Είδα μία αφίσα για μία συναυλία και αυτό που με συνεπήρε ήταν τα μάτια του Ηλία και ο τρόπος που κρατούσε τη λύρα στα χέρια του ! Κατάλαβα πολύ νωρίς ότι έχω να κάνω με μία ψυχή ιδιαίτερη …με μία ψυχή  “Παλίκαρο”! Έτσι πριν πάω στη συναυλία , έστειλα ένα ευγενικό μήνυμα,ανταποκρίθηκε άμεσα και συναντηθήκαμε! Με υποδέχτηκε με χαμόγελο και την επόμενη ημέρα- Δεκαπενταύγουστος παρακαλώ- ήρθε με την οικογένειά του να με συναντήσει! Είναι οι στιγμές αυτές που αγκαλιάζεις έναν “ξένο” και νιώθεις ότι τον γνωρίζεις τουλάχιστον εδώ και 4 ζωές!

Από εκεί και πέρα δημιουργήθηκε μία υπέροχη αδερφική φιλία. Με αποκαλεί Λενιώ Μικιό και εγώ τον αποκαλώ αδερφό Λιάκο. Με πήρε πριν λίγες μέρες και με δάκρυα στα μάτια μου μίλησε για την ευλογημένη στιγμή ,που ήρθε στα χέρια του αυτό το τραγούδι που μιλάει για τη Μακεδονία μας  όπως της αξίζει! Είναι το παράπονο ενός ολόκληρου λαού που το σύστημα άλλαξε  το “ΟΧΙ” του και το έκανε “ναι” . Είναι το δάκρυ της κορνίζας και της αφίσας με τους Μακεδονομάχους μας και όλων των πεσόντων ηρώων που έδωσαν ψυχή και αίμα, όχι ως θυσία ,αλλά ως προσφορά στην ανιδιοτελή αγάπη τους προς την πατρίδα! Στην Ελλάδα του σήμερα που  εμείς ελεύθερα ανασαίνουμε και βαδίζουμε επάνω στα Άγια χώματα της! Θα σας αφήσω να ακούσετε τον ίδιο να βάζει την ψυχή του στις λέξεις και να μας εξηγεί  το πως,το πότε και φυσικά το γιατί! Η κα Ειρήνη – η μητέρα του Λιάκου- θα τον βλέπει από εκεί ψηλά και θα καμαρώνει που είναι ο επίλεκτος για να υπενθυμίσει σε όλους μας αυτό που ξέρουμε από τα γενοφάσκια μας. Η Μακεδονία είναι μία! Ήταν , είναι και θα είναι Ελληνική!

Θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο ν’ ανοίξετε πολύ καλά τ’ αυτιά της καρδιάς σας και να αναλογιστείτε τι σημαίνει για εσάς η κάθε λέξη αυτού του ύμνου! Όταν το άκουσα…θύμωσα!Εξοργίστηκα ,αλλά και δάκρυσα βαθειά! Γιατί θέλουν τόσο πολύ να μας την πάρουν; Δε το βλέπουν τώρα μπροστά τους κάποιοι ,αλλά αν τώρα φανούμε ελαστικοί κάποια στιγμή η ίδια η ιστορία θα μας καταπιεί. Τώρα οφείλουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία! Ακούστε το τραγούδι και κοινοποιήστε το να φτάσει στα πέρατα του κόσμου! Είναι η φωνή που μας έκλεψαν . Είναι η προδοσία όλων των Μπολσεβίκων της κοιλιάς -ανεξαρτήτου πολιτικού χρώματος -για την ευημερία και την ειρήνευση και καλά της γενικότερης περιοχής της Ευρώπης! Έλληνες, Ελληνίδες καιρός να θυμηθούμε ποιοι είμαστε!

20/01/19  όλοι μαζί μία γροθιά στην πλατεία Συντάγματος να δώσουμε το μεγαλύτερο Εθνικό παρόν στην ιστορία μας και 27/01/19 όλοι μαζί να ενώσουμε τη φωνή και την ψυχή μας και να βροντοφωνάξουμε μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία μας. Τουλάχιστον ο κόσμος πρέπει να βιώσει ότι οι Μακεδόνες,οι Κρήτες, οι Θράκες, οι Ηπειρώτες,οι Πόντιοι, οι Αρκάδες, οι Πελοπονήσιοι, οι Νησιώτες, κ.ο.κ , ότι όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε σύσσωμοι  μέχρι την ύστατη στιγμή! Ακούστε λοιπόν το τραγούδι και ακολουθεί η συνέντευξη με τον μοναδικό Ηλία Παλιουδάκη!

Λ.Κ:- Καλησπέρα Λιάκο μου. Τι σημαίνει για σένα αυτό το τραγούδι ;

Η.Π.- Καλησπέρα Λενιώ μου!Είχα την τύχη αυτός ο σπουδαίος δημιουργός ο Γρηγόρης ο Λιακόπουλος  να μου κάνει την τιμή να πω αυτόν τον ύμνο σε μια απρόσμενη συνάντηση που είχαμε και όταν το άκουσα ένιωσα  κάτι παραπάνω από δέος!Έτρεμε η ψυχή μου από το φως του,για τα σκοτάδια που ζούμε τώρα! Η Ελλάδα είναι η χώρα του φωτός .Δε γίνεται να ζει στο σκοτάδι! Η«Μακεδονία των θεών» είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ στην ζωή μου ως άνθρωπος , ως Έλλην και σαν καλλιτέχνης!

Λ.Κ: – Πότε έφτασε στα χέρια σου;

Η.Π:- Ήμουν στις ελιές στο χωράφι όταν με πήρε ο Γρηγόρης τηλέφωνο και μου είπε έχω ένα τραγούδι που θέλω να το πεις εσύ Ηλία! Τα έχασα εντελώς, όταν άκουσα το στίχο και φυσικά τη μελωδία! Διαπέρασε τα πάντα μου! Ξεχάσαμε να είμαστε Έλληνες. Οι ήρωες αγωνίζονται σαν τους Έλληνες.  Μέσα απ’ το τραγούδι αυτό εκφράζεται ένα ολόκληρο έθνος ,μια ολόκληρη ιστορία!Νομίζω ότι είναι ολοφάνερο  πως πρόκειται για ένα θεόσταλτο δώρο !

Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και είμαστε πολλά Μικιό μου! Είμαστε ένας λαός που κάποιοι τον χρεοκώπησαν στη τσέπη του, στην ψυχή του όμως ΌΧΙ! Αυτό το ΌΧΙ θα το λέμε μέχρι να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε στο Πάνθεον της ζωής! Ποιος άλλος λαός έχει τόσο ήλιο; Τόσο μπλε, Τόση καρδιά; Όπου και να πάμε οι Έλληνες, μας αγαπάνε ,γιατί κουβαλάμε μέσα μας τις φωτεινές μας μέρες,τα κόκκινα μελί φεγγάρια του Αυγούστου, αλλά και το χαμόγελο. Αυτά όσο και να προσπαθούν Λενιώ μου δε θα γενεί πράμα!

(Σε αυτό το σημείο να πω πως συνομίλησα με τον ίδιο το δημιουργό και γενήτορα σε λέξεις και μελωδία κο Γρηγόρη Λιακόπουλο και από τον τόνο της φωνής ένιωσα πόσο πολύ τον πονάει , όλο αυτό-με την κατάσταση της χώρας μας- και είχα επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσω και με την κόρη του τη Σοφία τη Λιακοπούλου και να δω τελικά με πόσο σεβασμό περνάει από γενιά σε γενιά το βίωμα της αγάπης για την πατρίδα,αλλά και το μήνυμα της άνωθεν επικοινωνίας του ευ μάχεσθαι! Μοναδικά πλάσματα και οι δύο)!

Λ.Κ.:- Τι σημαίνει και για την Κρήτη αυτό το τραγούδι; Πέραν της Μακεδονίας και το παράπονο που έχει στο στίχο του για την παρούσα χρονική συγκηρία;

Η.Π:- Πιστεύω ότι για την Κρήτη αυτό το τραγούδι είναι ότι και για έναν Μακεδόνα -μία που και ιστορία μας δένει τόσο πολύ-, έχουν πολλούς λόγους λοιπόν να νιώθουν για αυτό το τραγούδι και αυτοί περήφανοι! Εγώ σαν Κρητικός δοξάζω το Θεό που αξιώθηκα να τραγουδήσω ένα τόσο σημαντικό τραγούδι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας !

Λ.Κ:- Τι σε πληγώνει στην Ελλάδα του σήμερα;

Η.Π:- Με πληγώνουν οι δήθεν πατριώτες που μένουν στα λόγια… Θα ήθελα εμείς οι Έλληνες να αγαπήσουμε περισσότερο την Μάνα Ελλάδα !Αυτό και μόνο πιστεύω θα μας δώσει λύσεις και απαντήσεις σε πολλά!

Λ.Κ: Ηλία μου θέλω το μήνυμά σου τώρα απόψε εδώ για τη Μακεδονία μας. Θέλω να μας βάλεις στη ψυχή σου και να μοιραστείς μαζί μας και με τους φίλους του P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S όλη την αλήθεια σου!

Η.Π:- Είναι καιρός ο Έλληνας, η Ελληνίδα να παλαίψουν γι’ αυτό που τους ανήκει, που μας ανήκει μέχρι τέλους! Τα όνειρα και η ιστορία ενός λαού δεν αλλάζουν ιδιοκτησία έτσι απλά!

Μέχρι τέλους λοιπόν οφείλουμε ν’ αγωνιστούμε μέχρι και με την τελευταία ρανίδα της ψυχής μας!

Λ.Κ: Δεν υπάρχουν λόγια , παρά μονάχα μία νοερή αγκαλιά! Καλοτάξιδο αδερφέ μου. Να φτάσει και ν’ αγαπηθεί από κάθε Ελληνική ψυχή στα πέρατα της οικουμένης !

Η.Π:- Θέλω να πω και κάτι τελευταίο για τη μάνα μου. Της το υποσχέθηκα Λενιώ μου. Δε θα σταματήσω ν’ αγαπάω τ’ όνειρο που είχα από παιδάκι..να τραγουδάω με τη λύρα μου -τα δυο μας παρεούλα- τις ομορφιές ,αλλά και τ’ άγρια της ψυχής, γιατί τα δάκρυά της από  ‘ κει ψηλά θα γίνουν βροχή! Κι είχε όμορφα μάτια η κα Ειρήνη…βυζαντινά!

Το ξαναλέω λοιπόν. Πρέπει ν’ αγωνιστούμε μέχρι τέλους για όλα όσα μας ανήκουν!

 

Λ.Κ: – Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Μη το παίρνετε αψήφιστα! Διακυβεύεται το παρόν και το άμεσο μέλλον. Είναι πατρίδα, όχι παρτίδα που επιμένουν κάποιοι! Είναι πατρίδα και θα κλείσω με την τελευταία φράση του Ηλία Παλιουδάκη: «Πρέπει ν’ αγωνιστούμε μέχρι τέλους για όλα όσα μας ανήκουν”! Πάμε ν’ ακούσουμε λοιπόν για άλλη μία φορά τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» σε στίχους και μουσική του Γρηγόρη Λιακόπουλου και τη μοναδική ερμηνεία του Ηλία Παλιουδάκη και της λύρας του!

Με αγάπη

Λένα

 

Υ.Σ.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ»

Ηλίας Παλιουδάκης

Ο Ηλίας Παλιουδάκης ξεσηκώνει  με ένα επιβλητικό και εμβατηριακό τραγούδι που είναι ύμνος για την Μακεδονία μας και με ένα στίχο που ακουμπά την ψυχή  και το  συναίσθημα του κάθε  Έλληνα, ως τα πέρατα της γης!

«Μακεδονία των θεών» ένα τραγούδι, μια ιστορία που θα μείνει στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας, σε μουσική και στίχους του Γρηγόρη Λιακόπουλου.

Η μοναδική ερμηνεία του Ηλία Παλιουδάκη και το συναίσθημα που έχει δώσει στο τραγούδι δημιουργεί ανατριχίλα και μια ταυτότητα ενός μεγάλου ερμηνευτή, που με την χαρισματική του φωνή αγκαλιάζει όλα αυτά τα συναισθήματα  που αναζητούμε όλοι, δίνοντας μας κάτι ξεχωριστό και μια ταυτότητα παρουσίας στο χώρο μοναδική, απ’ αυτές που γράφουν μια ιστορία στις καρδιές όλων μας!

«Μακεδονία των θεών»
https://www.youtube.com/watch?v=wIxF0MzuA7c

Καλή σας ακρόαση!

Originally posted 2019-01-14 19:20:30.