Επεισόδια και προσαγωγές προκάλεσε η εκτέλεση των σημερινών ηλεκτρονικών προϋπολογισμών. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα -αν και τελικά ματαιώθηκε – επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε αλλά δεν ματαιώθηκε. Εξάλλου, παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας, βάσει της ψήφισης των προαπαιτουμένων ουδεμία διασφάλιση υπήρξε και θα υπάρχει.

Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα τραυματίστηκαν ελαφρά πολίτες ενώ έγιναν και οχτώ προσαγωγές μελών του κινήματος “Δεν πληρώνω”. Η υποτιθέμενη προστασία των λαϊκών στρωμάτων δεν εξασφαλίζεται, ενώ χαρακτηριστική είναι η τιμή εκκίνησης ακινήτων στους σημερινούς αναβληθέντες πλειστηριασμούς με έναρξη τις 28.000 ευρώ.

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από το Μάιο όπου θα διενεργούνται πλειστηριασμοί και για οφειλές προς το Δημόσιο, με τιμή εκκίνησης την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Η Εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο ενώ δεν αποκλείεται να ενταθούν περαιτέρω οι αντιδράσεις των πολιτών.